10 Támogató Szokás, amelyekkel Könnyedén és Boldogan Élheted a Minden napjaidat

2024.01.10

A mindennapi életünk sokszor olyan, mintha legalább két ember programját próbálnánk egyetlen napba sűríteni. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk és boldogan éljük az életünket, fontos odafigyelni saját magunkra és megteremteni azokat a támogató szokásokat, amelyek segítenek könnyedén és boldogan élni mindennapjainkat. Ebben a blog cikkben összegyűjtöttük a 10 legfontosabb támogató szokást, amelyek hozzájárulnak a sikeresebb és boldogabb élethez.

1. Feltöltődés és "Én Idő":

Az első és legfontosabb szokás, amit be kell vezetnünk az életünkbe, hogy időt szánjunk a feltöltődésre és az "én időre". Ez lehet egy pihentető fürdő lefekvés előtt, egy kellemes séta a természetben, vagy egyszerűen csak egy kis csendes pillanat, amikor elmerengünk saját gondolatainkban. Ez az idő segít lelassítani, lelkileg megpihenni és feltöltődni energiával. Nem kell nagy és időigényes dolgokra gondolni, annyi a lényeg, hogy tudatosítsd magadban, hogy ez most a Te " én időd". 

2. Tanulás:

Az életünk során soha nem szabad abbahagynunk a tanulást és a fejlődést. Akár egy új hobbival kezdünk, akár egy érdekes könyvet olvasunk, vagy egy online kurzust végezünk el, a tanulás segít új kihívások elé állítani minket és fejleszti kreativitásunkat. No meg az önbizalmunkat, az az érzést is, hogy  "Igen képes vagyok rá!"

3. Egészség Megőrzése:

Az egészségünk megőrzése elengedhetetlen ahhoz, hogy könnyedén és boldogan éljük az életünket. Rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás és lelki kiegyensúlyozottság mind hozzájárulnak a jó közérzethez és a mentális frissességhez.

4. Pénzügyi Tudatosság:

    A pénzügyi tudatosság segít abban, hogy felelősségteljesen gazdálkodjunk a pénzzel és tervezzük meg a kiadásainkat. A megtakarítások és a pénzügyi stabilitás segítenek nyugodtabb életet élni és kevesebb stresszt okoznak. Pénzre tekinthetünk úgy is, hogy nem cél hanem eszköz ami szolgálja a mi életünket.

5. Mosoly:

Egy mosoly nemcsak másokra, hanem magunkra is hatással van. Amikor mosolygunk, boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, ami jó érzéssel tölt el minket. Emellett a mosoly segít másokkal való kapcsolatunkat erősíteni és könnyebben tudunk kommunikálni velük.

6. Ünneplés:

Fontos, hogy ne csak a kemény munka közepette álljunk meg, hanem az elért eredményeket is ünnepeljük megfelelő módon. Az ünneplés örömforrás és motiváló erő, ami segít megőrizni az önbizalmat és az elhivatottságot. Ehhez annyi is elég, hogy megdicséred MAGAD. Igen Magadat! Nem kell elvárni, hogy ezt más tegye meg, vegye észre, vedd Te észre, hogy ügyes voltál, hogy eredményt értél el és dicsérd meg magad, ünnepeld meg magad egy fincsi kávéval. 

7. Pozitív Hozzáállás:

A pozitív hozzáállás segít abban, hogy konstruktívan és megoldás orientáltan kezeljük a kihívásokat. A pozitív gondolkodásmód lehetőséget teremt a növekedésre és fejlődésre, és segít abban, hogy ne hagyjuk, hogy a nehézségek eluralkodjanak rajtunk. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a pozitív hozzá állás nem azonos az optimizmussal!!!

8. Szervezettség, Rendezettség

A szervezettség és rendezettség lehetővé teszi, hogy hatékonyabban éljük mindennapjainkat. A rendszerezett környezet és az előre tervezett időbeosztás segítenek csökkenteni a stresszt és növelik a hatékonyságot. 

9. Hálával Teli Élet:

A hálával teli élet segít abban, hogy értékeljük azokat a dolgokat, amik már jól működnek az életünkben. A hálás gondolkodásmód erősíti az önbizalmat és boldogabbá tesz bennünket. Minden nap van miért hálásnak lenni, csak észre kell venni. Vedd észre!

10. Nyugalom:

Az utolsó, de nem kevésbé fontos szokás a nyugalom megtalálása a mindennapjainkban. A nyugalom segít megőrizni a lelki egyensúlyt és kezelni a stresszes helyzeteket. Amikor nyugodtan és higgadtan reagálunk a kihívásokra, jobban tudunk koncentrálni és hatékonyabban megoldani a problémákat. Ehhez remek segítséget adnak a légzőgyakorlatok, amiket bárhol el tudsz végezni. 

Zárásként fent említett 10 támogató szokás bevezetése segít abban, hogy könnyedén és boldogan éljük mindennapjainkat. Mindegyik szokásnak megvan a saját hatása és előnye, de együttesen még erősebb hatást fejtenek ki az életünk minőségére. Ne felejtsük el, hogy a szokások kialakítása időt és elszántságot igényel, de a hosszú távú eredmények és a boldogság megéri a befektetett munkát, mert így lazán és könnyedén tudod élni a minden napjaidat!

Szeretettel: dr. Nagy KAta

Szokások kialakításában sokszor segítség lehet egy külső támogató, egy mentor. Örömmel mentorálnálak az új szokásaid kialakítása során. Motivációs percek kártya pénzügyileg is a legoptimálisabb  mentorálásra, mert itt tényleg elég időnként csak párperc, egy kis megerősítés/emlékeztetés ahhoz, hogy visszanyerd az erődet és tovább haladj az új szokásaid kialakításán.

Részleteket itt tudod megnézni:

100 motivációs perc

Fedezd fel az új és rugalmas megközelítést a motivációs tanácsadásban! A Motivációs percek Kártyával lehetővé teszi számodra, hogy az időbeosztáshoz igazodva inspirációt és támogatást kapj, bármikor szükséged van rá. A változó napirend már nem tart vissza attól, hogy részt vegyél a motivációs tanácsadáson. A kártya lehetőségét arra, hogy rugalmasan tervezd meg a találkozókat, és ne aggódj, ha közbejön valami. Akár csak 15 perc nyugodtan tudsz szánni a motivációra, az is tökéletesen megfelel. A 100 perces kártya az első tanácsadás időpontjától 60 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy ebben a teljes mértékben kihasználja a tanácsadás nyújtotta előnyöket és segítséget. A kártya perceit az igényeid szerint oszthatod be, így mindig akkor veheted igénybe a szolgáltatást, amikor a leginkább szükséged van rá. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előbb kellett jelezni, hogy szeretnél időpontot foglalni. Egy alkalommal minimum 15 percet el kell használni, de ha több időre van szükséged, akkor is biztosítjuk a rugalmasságot és az igényeidhez való igazodást. A Motivációs percekkel lehetőség van arra, hogy személyre szabott segítséget kapj, amikor csak szükséged van rá. Hidd el, az élet minden területén tapasztalt az áttörést és a fejlődést, amelyet a motiváció hozhat. Ne hagyd, hogy a változó napirend visszatartsa az életcéljaid eredményétől!  Tedd meg az első lépést a motiváció felé, és tapasztalt meg az életed átalakulását a Motivációs Tanácsadás Rugalmas Kártyával!

30 000 Ft

200 motivációs perc

Motivációs tanácsadás időtatamát rugalmasan tudod ezzel a kártyával kezelni. Nem kell azon aggódnod, hogy ha közbe jön valami, akkor ki is marad egy alkalom. Ha eddig a változó napirendet tartott vissza, hogy részt vegyél motivációs tanácsadáson, akkor ez már nem lesz probléma. Ha csak 15 perc nyugodt időt tudsz megteremteni erre a célra az is rendben van. A 200 perces kártya perceit az első tanácsadás időpontjától számított 90 nap alatt kell felhasználnod. Tanácsadásra/mentorálásra időpontot elég 24 órával előbb foglalnod (egy alkalommal minimum 15 percet fel kell használnod.)

45 000 Ft

500 motivációs perc

Fedezd fel az új lehetőségeket a motivációs tanácsadásra szolgáló rugalmas utolsó kártyával! Többé nem kell aggódni az időbeosztás miatt vagy attól, hogy ki maradsz egy alkalommal, ha váratlan helyzetek merülnek fel. Ez a kártya megoldást nyújt a változó napirendek által korlátokra és lehetővé teszi számodra, hogy a saját ütemben részt vegyél motivációs tanácsadásokon. A 500 perces kártyával hatalmas rugalmasságot nyersz. Előfordulhat, hogy csak rövid időt tudsz szánni a motivációra a napodban, és ez teljesen rendben van! Mindössze 15 perc is elegendő, hogy feltöltődj, inspirálódj, és új lendületet kapj az életedben. Nem kell kompromisszumokat kötnöd más fontos teendőid vagy elfoglaltságaid miatt. A kártya 500 percet kínál, amely az első tanácsadás időpontjától 120 nap alatt használható fel. Ez azt jelenti, hogy megvan a szabadságod és lehetőséged arra, hogy eloszd az időt, ahogy neked a legjobban megfelel. Nincs többé  nyomás, csak te és a saját tempód. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előtte jelentkezz be, és készen állok, hogy támogassalak és inspiráljalak.  Ne engedd, hogy a változó napirended visszatartsa a motivációval való foglalkozástól. A motivációs rugalmas kártyája lehetővé teszi számodra, hogy szabadon alakítsd az időbeosztást, és igény szerint részt vegyél a támogató és inspiráló találkozókon. Szabadítsd fel a benned rejlő potenciált és teremts új lendületet az életedben! 

100 000 Ft