Adventi készületek "feszkó" nélkül?

2022.11.25

Lehetséges ilyen?


Közelegnek az ünnepek, ilyenkor főleg ránk hölgyekre jellemző, hogy minden akarunk csinálni. Legyen meg minden ajándék, legyen dekorálva a lakás, legyen adventi koszorú, recepteket bújunk.

Igazából még idegesebbek vagyunk és kapkodunk és ahogy múlik az idő egyre feszültebbek, elégedetlenek "hogy most sem sikerül".

Ha szét nézünk a múltban, hogy miből is ered az advent, a karácsony várás meg kell állapítanunk, hogy nem ebből. Ennek egy boldog, várakozással teli időszaknak kellene lennie.

Ha most azt javaslom, hogy tervezz előre, legyenek vásárló-és feladat listáid kérlek ne háborodj fel és nem mond azt, hogy erre neked nincs időd. Tudod van egy mondás:

arra van időnk amire akarjuk, hogy legyen!

Ha békés, szeretettel teli időszakot szeretnél akkor legyen egy félórád!

De ne a listák írásának ess neki rögtön.

Gondold át, hogy mit is szeretnél, gondold végig, hogy az reális is. Pld.: ha mézeskaláccsal szeretnéd betölteni az egész lakást, mézeskalács házikókat akarsz készíteni, azt is szeretnél ajándékozni, de még soha nem sütöttél mézeskalácsot akkor nem biztos, hogy ez reális. Nem azt mondom, hogy ne is állj neki, de legyen elég annyi, hogy sütsz párdarabot és majd jövőre csinálsz ipari mennyiséget és építesz mézeskalács házikót. Ha nem így teszel akkor garantált a "feszkó"!

Gondold át, hogy 

  • mennyi időd van, 
  • mennyi munkád lesz még az évben, 
  • milyen olyan feladatok vannak, amiket meg kell még csinálnod. 

Ez azért fontos, mert az adventben is csak 24 órából áll egy nap!

Gondold át azt is, hogy TE hogyan szeretnéd érezni magad december 23-án este. (nem elírtam, szenteste előtti nap). 

  • Hulla fáradtan? 
  • Idegesen? 
  • Várakozással telve?

Ezek után jöhetnek a listák!

Legyen vásárló listád és feladat listád is.

Ezeknél javaslom, hogy onnan indulj ki, hogy mit is szeretnél, egy-egy dolognál nézd meg, hogy

  • mi van már meg,
  • milyen lépések kellenek,
  • mit kell beszerezni,

Ha így teszel akkor szinte magától összeáll a bevásárló lista és feladatlista is.

Még egy jó tanács: listáidat hetente vedd elő nem csak azért, hogy kipipáld, ami meg van, hanem azért is, hogy ha kell valamit módosíts rajta. Nem véletlenül írtam, hogy pipálj, ezzel az apró jellel jelzed magadnak, hogy mi mindent megcsináltál már.

Laza és könnyed karácsony várást!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Engedj meg magadnak még egy kis pihenőt, és olvass el még 1-2 cikket!

Néha úgy érezzük, mintha az életünk egy hatalmas gödörben rekedt volna, ahol minden lépésünk csak tovább süllyedést eredményez. Azonban, ahogy a természet mindig megújul, úgy lehetőségünk van magunk is újra építeni, és megváltoztatni az életünket.

Az emberek közötti legkisebb gesztusok is képesek hatalmas változásokat előidézni az életünkben. Az egyik ilyen egyszerű, mégis rendkívül hatékony eszköz a mosoly. Nem csupán mások számára fontos és kedves gesztus, hanem saját magunk számunkra is jelentőséggel bír. A mosoly ereje nemcsak az érzelmeinkre, hanem közérzetünkre is kiterjed, és...