Álmok, célok

2023.01.09

Most év elején jobban bennünk van a tervezés, még gondolatainkban vannak az új évi fogadalmaink, elhatározásaink. Talán már elfőtted is van egy planer, egy élet tervező, neki is láttál írogatni benne.


DE..............

  • Mit látsz magad előtt?
  • Mi az álmod erre az évre?

Ha régebb óta követsz akkor felmerülhet benned, hogy-hogy most az álmokkal jövök, eddig mindig a célok kitűzésével, a tervezéssel foglalkoztam.

Igen.

DE....................

Ahhoz, hogy az élet terveződben leírt célok jók legyenek a tervezési módszerek mellett fontos, hogy legyen egy álom képed is arról, hogy milyen lesz, amikor már eléred a kitűzött célodat. Fontos, hogy lásd magad előtt milyen lesz, hogyan fogod érezni magadat. Ez azért kell, mert a célok érzelem mentesek, ahhoz, hogy fennmaradjon a lelkesedését, mindig legyen motivációd haladni a célod felé kell egy álom, egy álom, amit elakarsz érni.

Az álom sokszor nem konkrét, vagy picit "rózsaszín" ködbe vesző, a minden napok szintjén túlzó, lehetetlen. Csak gondolj arra a kifejezésre:

El sem hiszem, ez olyan álom szerű, nem valóságos.

Igen, kell egy ilyen álom.

Kell, hogy a céljaid az álmodból szülessenek racionalitással fűszerezve, mert így tudod menet közben a céljaidat finom hangolni. Így tudod könnyedén módosítani a terveidet úgy, hogy azok még mindig a célod felé vigyenek.

Az nem baj, hogy a célod és az álmod nem azonos, de legyen kapcsolat közöttük, mert az is előfordulhat, hogy az álmodból több cél is fakadhat.

Ügyfeleimmel amikor a belső hajtóerőjüket szeretnénk "beizzítani" mindig tervezzük is egy kicsit, igyekszünk meghatározni a célokat. Ilyenkor mindig arra törekszem, hogy állítsunk fel egy cél piramist, aminek a csúcsa a nagy álom cél. Tapasztalatom alapján, ha sikerül meghatároznunk a piramis csúcsán lévő állom célt akkor a célok elérése sokkal könnyedebb lesz.

Ennek az álom célnak nem kell konkrétnak lennie, legyen egyszerűen álom szerű.

A cél a racionális ész, az álom a könnyedség, mind kettő kell ahhoz, hogy rugalmas megengedésben éld az életedet.

Azonban egy dologra figyelj: tudd mi az álom és mi a célod!

Az álom segít abban, hogy ha felidézed elmélázó, lecsendesedésbe kerül, ez az állapot tud erőt adni ahhoz, hogy céljaid felé tudj haladni.

Javaslom, hogy ha meditálsz idézd fel az álom célodat!

Szóval kellemes álmodozást és utána laza és könnyed tervezést!

by Kata