Az élet nem habos torta! Jaj, de jó a habos sütemény!

2019.08.01

Hogy is van ez? A Tanú című film klasszikusban hangzik el "Az élet nem habos torta!" mondat, ami egyértelműen negatív kicsengésű. A "Jaj, de jó a habos sütemény!" a szintén film klasszikusnak számító Hyppolit a lakály című filmben szerepel és kifejezetten pozitív jelentésű.

A torta nem jó, de a sütemény igen? Miért nem habos torta az élet, amikor vágyunk a habos süteményre?

Életünkben vannak olyan dolgok, amikre vágyunk, ezek a "habos sütemények", ha elérjük a célunkat élvezzük a pillanatot vagy a helyzetet ugyan úgy ahogy eszünk egy jó habos sütit. Ha nagy célt érünk el, akkor az elégedettségünk már lehet egy habos torta is.

De hogyan is készülnek ezek a finomságok? Hát elég bonyolultan, nagy gyakorlat kell hozzá.

Életünkben a sikerekhez, eredményekhez sok munka, tanulás tervezés kell, és olykor előfordulnak kudarcok is. Ezekhez a habos sütikhez is kell recept -terv-, elkészítési kísérlet -tanulás, ráfordított idő, tészta és a krémek elkészítése elég sok munkával jár -munka-, és sokszor nem is sikerülnek. Tehát az életünk is habos torta!!!

Ha még nem így gondolod, keress egy jó receptet és egy mester cukrászt, aki segít neked, hogy megtanuld az életed habos tortájának elkészítését.

Én tudok ilyen mester cukrászt, keress nyugodtan.

Minden jót!

Szeretettel: dr. Nagy Kata👠

Legyél Te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevelünkre! 

Ígérjük, hogy tényleg csak akkor írunk amikor valami tényleg új dolog van.