Biztosan jól akarsz látni?

2021.02.05

Ha nem látunk jól több dolgot tehetünk:

  • Vakoskodunk és lassan megszokjuk, hogy nem látunk jó, és amihez nagyon kellene a látás azokat a dolgokat, cselekvéseket elhagyjuk.
  • Megvizsgáltatjuk magunkat és a megfelelő szemüveget megcsináltatjuk és elkezdjük hordani, és éljük tovább a látó életünket.

Ez elég egyszerűnek tűnik, de nem mindenki számára. Elmesélek egy történetet:

Egy hölgy negatívan, bosszúsan élte napjait, mindenen a legapróbb dolgokon is felidegesítette magát. Lassan észrevette, hogy romlik a látása, ezen még idegesebb lett, orvoshoz nem akart el menni, csak egyre jobban hergelte magát, hogy nem lát és a végén meg is vakulhat. Ismerősei nyomására végül megvizsgáltatta a szemét, kiderül, hogy tényleg romlott a szeme és szemüveget kellene viselnie. Ettől a hírtől még idegesebb és borongósabb hangulatú lett. Végre elkészült a szemüveg!

Mit gondolsz mi történt ez után?

Elkezdte hordani a szemüveget, de nehezen szokta meg (szemüveget is meg kell szokni!), most az idegesítette, hogy szemüveggel minden milyen éles. Ahogy telt az idő a szemüveget egyre ritkábban hordta és visszatért a korábbá negatív, bosszús és kicsit ideges hétköznapjaihoz.

Szerinted ez csak a látásról szólt?

Nem. Megvagyok győződve, hogy nem! A hölgy a problémáit nem akarja igazából megoldani, ezért jobb ha nem jól lát -"amit nem látunk az nincs is"-, érzi, hogy segítség kellene, de ezt nem fogadja el, ahogy a szemüveget sem fogadta el.

  • Te akarsz a látásodon javítani?
  • Vállalod a látás romlásod diagnózisát, szembesülését azzal, hogy mennyit romlott a látásod?
  • Vállalod a szemüveg megszokását, az ehhez kapcsolódó új szokások kialakítását?

Ha ezekre a kérdésekre IGEN-nel válaszolsz, akkor TE jól akarod élni az életedet!

Minden jót!

Szeretettel: dr. Nagy Kata

Életed "látás diagnózisának" felállításában Én, mint a mentorod segíthetek, keress ha jól akarsz látni! 

"Látás diagnózisod" felállításában segíthetnek az önismereti anyagok is. Nézz szét a segítő olvásmányaink között, mert találhatsz olyat amire pont most van szükséged.