Cselekvésre fel!

2023.05.05

Itt a jó idő, már egyre nehezebben találunk halogatásainkra mentséget. Év elejei terevink kapcsán már tényleg csinálni kell valamit, ha nem érzed jól magad a bőrödben akkor nagy valószínűséggel az van mögötte, hogy nem indultál el a céljaid felé, csak sodródsz.

A "nem tevés" hangulat és közérzet gyilkos! Az ellenszer rendkívül egyszerű csak el kell kezdeni cselekedni. Ez lehet apróság is, például rendet raksz, kitakarítasz, kimosod a függönyöket.

"Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat cselekvés kell"

Van még egy fontos dolog: mindig emlékeztesd magad arra, hogy mi is a célod! Ez azért kell, mert tudnod kell, hogy hová szeretnél eljutni. Ha ez elsőre túl elvontnak hangzik akkor csak gondolj arra, hogy ha egy olyan helyszínre szeretnél eljutni, ahol még nem jártál hogyan használod az útvonal keresőt. Beírod, hogy honnan indulsz és hová szeretnél eljutni -mi a cél-, a kereső pedig felkínál útvonalakat.

"Céljaink eléréséhez kell egy út!"

Neked igazából annyi a dolgod, hogy elindulsz, kiválasztod valamelyik útvonalat és elindulsz. Ha csak nézegeted a térképet nem fog sose odaérni.

"Az úton el kell indulni!"

Lehet, hogy az első szakasz ismerős, sőt, ha a hasonlatból visszatérünk céljaink megvalósítása érdekében tett lépéseinkhez egyáltalán nem baj, ha az indulásnál olyan dolgokat teszünk, amik ismertek, amiket gyakran csinálunk. Ha a célod a lakás kifestése akkor teljesen jó ha az első lépés az összepakolás, a dolgaid átszelektálása, ezek is kellenek a lakás kifestéséhez.

"Ez lehet egy laza séta, egy könnyed kirándulás álmaink felé"

Már elkezdtél valamit, ami hozzá segít célod eléréséhez. Gyakran tapasztalom, hogy egy tökéletes cél azért nem valósul meg, mert látszólag nem kapcsolódó apró lépések elmaradtak, illetve az időmúlásával kiderül, hogy nem tud megvalósulni, mert az apróságok nem történtek meg. Ezért javaslom, hogy legyél cselekvésben, közben gondolj a célodra, mert amit éppen csinálsz az valójában azt szolgálja, hogy elér a célodat, megvalósítsd az álmodat.

"Szóval haladjunk!"

Az apró cselekvési lépéseknek még meg van az a jó hatása is, hogy ezeket könnyedén tudod csinálni, alap hangulatod jó lesz így ha esetleg felmerül valamilyen új tényező a nagy céloddal kapcsolatban nem fogsz ráfeszülni. Igy lazán és könnyedén megoldást fogsz találni, mert ha jól érzed magad akkor tényleg mindig mindenre lelsz megoldást!

Meglepetés