Dolgozni jó! De ezt hogyan csináljam?

2020.09.28

Lehet, hogy elsőre ez egy furcsa kijelentés, de nem annak szántam. Munka, dolgozás nem feltétlenül tartozik a pozitív fogalmak közé. Sokan tartják inkább egy szükséges rossznak, akik pedig felvállalják, hogy ők igen is szeretnek dolgozni azt esetleg megbélyegezzük, hogy törtető.

Szerintem pedig dolgozni jó, a munka pozitív dolog! Azonban nem minden munka, munkához való viszonyulás az. Itt a viszonyuláson a bennünk élő érzéseket, motivációt értem, ez rajtunk áll, hogy ez milyen azt mi döntjük el.

Ha szereted a munkádat akkor a belső viszonyulásod is többségében pozitív.

Ha úgy érzed, hogy nem szereted a munkádat akkor meg kell nézni, hogy miért is dolgozol igazából.

Mi a célod azzal, hogy dolgozol?

Tudom, hogy itt a leggyakoribb és leggyorsabb válasz az, hogy pénzért! "Meg kell élni valamiből!". Ezek is válaszok, de nem ez az igazi válasz!

  • Mire használod a munkával megkeresett pénzt?
  • Tudod konkrétan?
  • Amire használod, ami a célod vele az örömmel tölt el?
  • Az a Te célod?
  • Mi az a cselekvés, tevékenység, feladat, amit szeretsz a munkádban?

Ha találsz valami ilyet, akkor kérlek válaszold meg a pársorral előbb feltett kérdéseket úgy, hogy most arra gondolsz, amit szeretsz a munkádban.

Szinte biztos vagyok benn, hogy most nem mindenre adtad ugyan azt a választ.

Ez azért van, mert a válaszaid már tényleg a Te belső hajtóerődet írták körbe. Ezek azok a válaszok, amikért van értelme dolgozni. Nem biztos, hogy a munkád minden elemét szereted, leled örömödet benne, de ha már van ilyen része akkor már szeretsz is dolgozni.

Lehet, hogy nem vallod be magadnak, de így van.

A munka igazából egy olyan tudatos cselekvés, ami céljainkhoz közelebb visz, és akkor tud közelebb vinni, ha tényleg vannak saját céljaink. A Te célod legyen, ne másé, ne a párodé, ne a családé, hanem a tied.

Ha úgy látod ezek után is, hogy a jelenlegi munkád nem visz közelebb a céljaidhoz, akkor azt javaslom gondold át mik is a céljaid. Kérlek, hogy magát a pénzt nem tekintsd célnak, a pénz egy eszköz, ami hozzá segít a céljaidhoz.

Ha úgy gondolod, hogy több pénzt szeretnél keresni, akkor tudd, hogy miért? mire akarod költeni a többet? Ha ezekre nem tudsz válaszolni akkor új munkában sem leled meg a pozitívot és nem fogsz haladni sem, pontosabban lesz haladásod, de az a kiégés útján fog vezetni.

Eredményeket, igazi valós, tartós eredményeket csak tudatos, célhoz vezető munkával lehet elérni.

Tisztában vagyok vele, hogy a miért-tett nem könnyű megtalálni, mindenkinek vannak álmai, de minden álom cél, illetve nem mostani cél. A célok rengetegében meg kell találnod a valós célodat. Ennek segítésére kidolgoztam egy gyakorlatot/módszert, ha érdekel akkor kérd ezt az anyagot. 


Minden jót Neked!

Ha szeretnél újdonságainkról elsők között értesülni akkor iratkozz fel hírlevelünkre.

Hírlevélre feliratkozás