Elértem a célomat!?

2022.01.27

Januárban még jobban vagyunk tervezősek, tűzünk ki célokat, szépen sorban próbáljuk új évi fogadalmainkat beváltani. De észre is vesszük amikor elértük?


Nagy céloknál biztosan, de mi van a kicsikkel, a szokás változtatásokkal?

A pici célok, a nagy célhoz vezető lépések "mérföldkövei" sokszor láthatatlanok, pedig az előre haladást igazából ezek mutatják meg.

Elmesélek a példát:

Életmód váltás a nagy cél, aminek egyik a több otthoni főzés, hogy ez még hatékonyabb legyen a bevásárlás is más ként történik, bevásárló lista, menü előre összeállítása, 1-2 újabb edény, amikkel gyorsabb a főzés. Az egész még decemberben indult "karácsonyi ajándékok" voltak az új edények, ez eltelt pár hét alatt a napi időbeosztás is átalakult, már-már természetes az egész. Mindig van friss egészséges étel, hűtő is rendezett. De hát legtöbbször az életmód váltásnál ott szerepel a fogyási cél is, de az a fránya mérleg alig mutat kevesebbet. Így levonhatjuk az a -téves- következtetést, hogy nem haladunk a célunk felé, ami nem igaz!!!!

Mert már nem teher a főzés, már ízlenek az egészséges ételek, rend van a hűtőben, szebb a bőrünk, energikusabbak vagyunk. Ezek is eredmények!!! Ezek a kis célok, amik valóban előbbre visznek.

Szokásaink megváltoztatása is ilyen, ha jól beépült, akkor szinte fel sem tűnik, hogy ezt elértük.

Pedig, ha észrevesszük és értékeljük ezeket is, azzal meg tudjuk adni magunknak a visszajelzést, ami táplálja a belső mozgató erőnket, ami által motiváltak maradunk.

Hogy ezt meg tud tenni csupán arra van szükséged, hogy

  • Írd le a céljaidat (a kis lépéseket is)!
  • Hetente nézd meg ezt a listát!
  • Fogalmazd meg, hogy mi az, amit elértél!
  • Örülj az eredménynek!!!

Legyen az bármilyen apróság is, az is valami és az elég tud lenni ahhoz, hogy a következő hétre is megmaradjon a motivációd!!!

Motivált minden napokat Neked!

Szeretettel:

dr. Nagy Kata

Ahhoz, hogy a kicsi célok elérést, az új szokásokat értékelni tudd ez a program adhat Neked támogatást! Nézd meg a részleteket!