Flegmatikus, fő a nyugalom!

2021.03.26

A flegmatikus megjelölést a lassú, hűvös temperamentumra alkalmazzák. Az ilyen ember nyugodt és kiegyensúlyozott, szenvtelenül tekint az életre. 

Jóindulatú és összeférhető természetű, ebben segítségére van békeszeretete. Nem háborog és nem táplál haragot.

Érzelmei nem hevesek, lassan alakulnak ki; nyugodt, lomha; társaival kiegyensúlyozott a kapcsolata.

A flegmatikus típus így jellemezhető:

"A flegma nem mozog túl gyorsan, sem túl lassan, azonban kitartó. Lassan melegszik fel, de lelkesedése sokáig megmarad. Cselekvéseiben elvek irányítják, nem pedig ösztönök. Nem óvatosan ravasz, inkább bölcs. Megértően foglalkozik más emberekkel. Véleményének oly módon szerez érvényt, hogy a célokat szem előtt tartva, azt a látszatot kelti: engedett másoknak."

A házasságban, a munkahelyen megnyugtató hatást fejt ki, akármilyen háborgó legyen is a környezete. Nyugodt és megbízható, veszély esetén mindig megőrzi hidegvérét. Időt szán arra, hogy elvégzendő feladatát alaposan átgondolja.

A barátság terén kitartó és hűséges. Képes arra, hogy határozatokat hozzon és azokat végre is hajtsa, de ezt nem teszi azonnal. Gyakorlatias, nyugodtan és nagyvonalúan gondolkodik.

Ha valaki segítséget kér tőle akkor barátságos és segítő kész. Általában jó hallgatóság, néha maga a megtestesült lelki "szemetesláda".

Tulajdonságainak gyengéi közé tartozik, hogy lassú. Semmi sem lepi meg, semmi sem indítja meg, semmi nem kelt benne csodálkozást és nem is lelkesíti. A flegmatikus lustább, mint a többiek, minden erőfeszítést igyekszik elkerülni. A munkavégzésben kevesebb energia-befektetésre van szüksége, mint másoknak, mivel feladatait könnyebben megérti, jobban megtervezi, és jobban kivitelezi. Opportunista: jobban érdekli az, ami könnyen és fáradság nélkül megoldható, mint az, ami jó és igazságos.

Magatartása gyakran fölényes: minél inkább észreveszi más emberek ostobaságát, hiúságát és önzését, annál inkább kialakul benne mások megvetése., ezért gőgősnek, önteltnek tűnhet.

A flegmatikus személyiségtípust arról vesszük észre, hogy először nem vesszük észre. Ennek oka az, hogy semmi kirívó nincs rajta. Megjelenése, tekintete, beszéde kifejezéstelen, jellegtelen, öltözéke visszafogott.

Csak él bele a világba, hálásan fogadja, amit kap, nem rágódik a múlton, és nem aggódik a jövő miatt.


Úgy érzed van olyan ismerősöd akinek jó tenne, ha egy kicsit "felpörögne" akkor ajáld neki ezt a programunkat:

Saját magad feljesztéséhez itt találsz olvasni valókat.

Motivált minden napok

Sokat halljuk, hogy legyél motiváltabb! De mi is az a motiváció? Jim Rohnt idézve: "A motiváció mozdít meg, de a szokás az, ami mozgásban tart."  Nagyon fontos tisztázni azt, hogy a motivációt külső személyek, körülmények csak rásegítenek, nem onnan jön a motiváció, mindenkinek a saját döntése, hogy ezt a rásegítést beépíti e magába.  Motiválni igazából saját magadat tudod, hogy ezt hogyan tedd ahhoz az első lépés, hogy tisztába kerülj azzal, hogy mi jelent Neked motivációt. Ez a kis könyv összefoglalja a motiváció miben létét, betekintést ad a motiváció, mint vezetés elméleti terület szakirodalmába és nem utolsó sorban segít abban, hogy megleld a saját hajtóerődet. Mert így lesznek a minden napjaid motiváltak.

1 500 Ft

Probléma megoldás TITKA

Gyakran érzed úgy, hogy a problémák csak jönnek és jönnek?  Szeretnél egy jó varázsigét amivel minden problémádra könnyedén megoldást lelnél? Ugyan varázsigét nem tudunk, de ebből a könyvből megismerhető lesz, hogy hogyan lehet könnyedén megoldásokat találni. Miért is van jelentősége a nézőpontoknak és gondolkodás módoknak. A könyv a megoldás kereső programmal együtt nyújt stabil minden napokba beépülő tudást. E-book Ha még gyakorlatibb ismeretekre vágynál akkor nézd meg ez a programunkat is:  Kiút a problémák útvesztőjéből

1 500 Ft

Szokások a segítőink

Gyakran érzed úgy, hogy a szokásaid "gúsba kötnek"? Számtalanszor próbáltál már új, jónak tűnő szokásokat kialakítani, de igazából nem sikerült?  Ennek nem kell így lennie a jövőben! A kiskönyv segítségével megértheted és elsajátíthatod, hogy hogyan is kezeljd a szokásaidat. Miért is jók? Hogyan is alakíthatók ki? Jó pár pozitív szemléletű, a csak lazán könnyedén életszemlélethez kapcsolódó konkrét szokás kialakításához is segítséget kapsz. A könyvben olvasottakat azonnal tudod használni! E-book 

1 500 Ft

Mesékkel könnyebb!

Mesék nem csak a gyerekeknek valók!  Ha nyomasztanak a minden napok akkor egy mese még a problémáid megoldásában is segíthet. Ehhez csak egy kicsit másként kell mesét nézned. Hogy hogyan azt megismerheted ebből a ki kiskönyvből.  E-book

1 500 Ft

    Köszönöm, hogy végi olvastad ezt az írást és megtiszteltél a figyelmeddel.

    Minden jót Neked!

    dr. Nagy Kata