Gondolatok a glamour nap "margójára"

2021.10.13

Tudom, hogy ezek a napok megosztóak, vannak, akik utálják és vannak azok, akik nagyon szeretik, utóbbiak közé tartozok Én is. Már közel 15 éve vagyok nagy glamour rajongó, a most lezajlott napokra is készültem és természetesen részt is vettem.

Azonban ezek a napok nem csak az öröm teli vásárlás jegyében teltek. hanem kicsit nosztalgikus hangulatban, folyamatosan felidéződtek bennem a korábbi évek, nem tudtam ezeket gondolatokat elhessegetni. Egy idő után megadtam magam agyam "játékénak" és most ahogy véget értek a glamour napok, összeálltak a gondolataim megosztom Veled, hogy milyen "megvilágosodásaim" lettek.

Már az első napoknál is hetekkel előtte nézegettem a különböző smink tippeket, olvastam a legújabb kozmetikumokról és gondolatban már láttam is magam az új sminkkel, láttam, hogy milyen csodákat tettek bőrömmel az új kencik. Ez még most is meg van, de picit másként, már nem az újdonság a főszempont, hanem a bevált, kialakult stílusomnak megfelelő dolgok pótlása. Az előzetes olvasgatást -mivel 15 év alatt sokat változott a világ- már olvasgatom a véleményeket is, nézem a videókat is. Fejlődött a tudatosságom is, ezért a kozmetikumoknál a lejárati idő is egyre fontosabb és nem veszek meg valamit azért csupán, mert most van rá kuponom, hanem csak akkor, ha az ára tényleg kedvezőbb és valóban szükségem rá. No meg azóta már aktív "háziasszony is vagyok" igy a listámon a higiéniás termékek is nagy arányban szerepelnek.

Ruházati cikkeknél első időben ezek voltak a megújulásom napjai, lélekben ahogy közeledtek a napok egyre kevésbé voltam elégedett magammal, egyre gyakrabban láttam magam a korábban kedvelt darabjaimban rémesnek éreztem bennük rosszul magamat. Gyakorlatilag önbizalmam ciklikussá vált, glamour napok után egyre feljebb ívelt. A teljes képhez azért az is hozzá tartozik, hogy folyamatos útkeresésben voltam életem szinte minden területén.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megfigyeléseim, saját tapasztalataim alapján megosszam Veled, hogy ha lelkileg jobban vagyunk akkor külsőnk is igényesebb lesz, ha igényesebbek vagyunk külsőnkre, alakul a saját stílusunk az pozitívan hat lelki állapotunkra. Önbizalmunk növelése, lelki egyensúlyunk megtalálására egy-egy shopping túra intenzív dózisként tud hatni.

Ahogy múltak az évek és sorra jöttek a glamour napok kezdtem egyre tudatosabbá válni, megmaradt a készülődés, az előzetes infó gyűjtés, azonban mind ezt egyre jobban áthatotta a tudatosság, egyre jobban meg tudtam már előre határozni, hogy mit is szeretnék és ezt szem előtt tudtam tartani. Mellékhatásként egyre inkább megtaláltam magamat, kialakult a saját stílusom, a külső megújulásaim is tervezettek lettek és már nem előzte meg egy lelki, önképi mélyrepülés.

A glamour napokra való tudatos készülés már minden vásárlásomat jellemzi, alapos utánanézés, tervezés, mire is van szükségem és miért is, pont most vagy ráér később kérdések napi "működésem" részévé váltak.

Mindent összegezve glamour napok segítettek abban is, hogy mára egy tudatos, magbiztos XXI. századi hölgyként élem a minden napjaimat.

Azért osztottam meg ezeket Veled, hogy lásd változni jó és a szokásaink valóban a segítőink, azonban hagynunk kell, hogy ami elindult az menjen. Ha felismertük és tettszik akkor csináljunk, ha már nem érezzük jól magunkat, valamelyik szokásunk inkább tehet, mint segítség akkor engedjük el.

Szokásaink a segítőink!

Ha ezt tudatosabban szeretnéd csinálni akkor ez a programomat ajánlom Neked:

by Dr. Nagy Kata

Nézz bele a "szokások a segítőink" programba: