Hurrá, újra együtt nyaralunk!

2021.06.01

avagy a közös nyaralás árnyoldalai.

Most egy mese/animációs filmen keresztül hívnám fel a figyelmedet a közös nyaralások, utazások árnyoldalaira és osztanák meg egy-két gondolatot, hogy "vihar" nélküliek legyenek az együtt töltött napok.

A mese: "Mitchellék a gépek ellen"

Ha az alap történetet nézzük nem a családi utazás a fővonal, de azért elég jelentős szál. Adott egy család, ahol az Apa mindent próbál megteremteni a családjának, fejében nagyon jól meg van, hogy ki mit is szeretne, ki minek örülne. Anya, mint oly sok családban próbál egyensúlyt teremteni a férje és a gyerek között. Egyetem előtt álló Nagylány és az Apa kapcsolata valamikor nagyon szoros volt, de ahogy teltek az évek egyre kevesebbet beszélgettek, egyre kevesebb időt töltöttek együtt. Van a Kisöcsi, aki egyrészt bálványozza és felnéz a nővérére, de nagyon szereti Aput is, de mivel Apu sokat dolgozik alig vannak együtt.

Egy Apa és Nagylány veszekedés után Apa úgy dönt ideje egy közös utazásnak, azonban ezt nem igen beszéli meg a többiekkel, csak tényként közli, hogy indulnak. Él a fejében egy kép, hogy gyerekei mit szeretnek, de mivel az utóbbi időben nem beszélgetett velük ez a kép már eléggé hibás. A gyerekekben, különösen a Nagylányban erősen dúlnak a negatív érzelmek az Apával szemben, ő ezt nem akarja, ő ezt nem így akarja stb....... . Útközben kalandokba kerülnek és kénytelek megismeri a jelenlegi énjét a másiknak, a jelenlegi igényeit. Ebben a folyamatban az Anya kicsit mediátori szerepben próbál közvetíteni, emlékeztetni a többieket a múlt pozitív közös emlékeire. Mivel ez egy mese a vége családi kapcsolatok tekintetében is jó lesz.

De nézzük csak meg a mese üzeneteit!

  • Lehet, hogy a legjobb szándék vezet, lehet, hogy korábban azt szerette a másik, de ha nem kérdezed meg, ha nem ismered a jelenlegi énjét, teveid, érzéseit akkor ez már nem biztos, hogy jó neki.
  • Mielőtt duzzognánk, egymásnak feszülnénk álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át, hogy a másik ezt miért is gondolhatta így.
  • Beszélgessünk, figyeljünk egymásra és bízzunk meg egymásban.

Ahogy ígértem a mese üzenetein kívül még megosztok egy-két gondolatot, hogy a közös utazás, program valóban jó legyen mindenkinek.

Fontos, hogy ne akarj áldozatot játszani, tudd pontosan, hogy Te mit is szeretnél csinálni. Ennél vizsgáld meg, hogy azt tényleg Te akarod, nem esetleg azért, mert így szoktuk, mert ez szokott az elvárás lenni, mert hiszen sokan így csinálják. Önmagában nem baj, ha szokásokból, mások példájából inspirálódjunk, de ne az legyen amiért szeretnénk.

Attól, hogy valamire nemet mondasz vagy neked mondanak nemet még senkisem önző, csupán ez egy jelzés, hogy van mit megbeszélni.

Állítsd át az agyadat "rugalmas megengedés" módra, ugyan ennek előfeltétele, hogy legyenek teveid, legyenek céljaid, de ha felmerül valami új infó (pl. valakinek nem tetszik a felvetés, rossz lesz az idő, bezárt az étterem stb......) Te lazán át tudsz lendülni és egy kis módosítással folytatódik a közös élmény.

Szerintem nem leplek meg azzal, hogy ha azt mondom, hogy ezeket nem csak utazás, közös program során lehet alkalmazni. Minden napjainkban is nagy segítség lehet, aminek eredményeként valóban lazán és könnyedén éled meg a minden napjaidat!

Ha a közös nyaralásra szeretnél még motiváltabb lenni akkor szívből ajánlom Neked  a Motivált Minden napok programunkat, amit most különleges  meglepetés ajánlattal lehet a Tied:

Meglepetésünk részleteit megnézheted itt: 

Hogy ne mardj le újdonságainkról iratkozz fel hírlevelünkre! 

Igérjük, hogy csak akkor írunk amikor tényleg van valamilyen újdonságunk.

Blogunk legfrissebb bejegyzései

Olvasd el a heti újdonságokat

Ahogy közelednek az ünnepek az eredeti szellemiségét veszítve, az adventi időszak sokszor inkább stresszes, mint békés és várakozással teli. Nőként különösen fontos, hogy ebben az időszakban megálljunk egy pillanatra, és odafigyeljünk önmagunkra, valamint azokra az értékekre, amiket a szívünkben rejlenek. Hiszen ez a szeretet ünnepe!

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Mert ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik."
Máté evangéliuma