Idő a Barátunk?

2019.11.04

Az időt sok módon kezeljük, értelmezzük.

Egész életünk kapcsolódik az időhöz, testünk is egy óramű tulajdon képen, a körülöttünk világ is óra, mert ciklusok váltják egymást.

Definíció szerint az idő: (főnév) órával mért mennyiség, amely a világ ismétlődő változásain alapul. A folyamatos létezés mérhető mennyisége, ami a múltból a jelenen keresztül a jövő felé tart. Ez a fizikai világon belül a mozgások érzékelhető egymásutánisága és egymásmellettisége, ami befejezett ismétlődő mozgásokon keresztül nyilvánul meg. 

* forrás: wikiszótár.hu

Hétköznapi életünkben az idő ad keretet a napjainknak, ugyan ezzel a kerettel sokszor harcban állunk. Túl gyorsan telik, túl lassan telik, hol megállítanánk, hol sürgetnénk.

De ha a definíciót is nézzük akkor ez a cselekvéseink láncszemei, igazából a céljainkat is idő nélkül nem is tudnánk meghatározni!

Gondolkodtam azon, hogy még is mi az oka/gyökere annak, hogy nem vagyunk sokszor barátságban az idővel, és következőkre jutottam:

  • céljainkat nem határozzuk meg egyértelműen,
  • nem tervezünk,
  • az adott történéseket mindig csak egy nézőpontból szemléljük,

Manapság gyakran lehet hallani, hogy gazdálkodj az idővel, tanuld meg a Time menedzsment. (üzletasszony könnyedén trénig során egy alakalom is erről szól).

Meglátásom szerint, ha elfogadjuk, hogy az idő ad nekünk ritmust, az bontja céljainkat apróbb célokra, akkor sokkal könnyebb lesz, hogy az idő a barátunk legyen.

Csak egy picit figyelni kellene magunkra, a céljainkra, egy picit tudatosabbá kellene válnunk, rájöhetünk, hogy ha van ritmusa az életünkre -és ez igazából rajtunk múlik- sokkal lazábban és könnyedebben élhetjük az életünket!

Szívesen segítek, hogy az idő a barátod legyen, Foglalj időpontot és megtaláljuk, hogy melyik tréning illetve egyéni foglalkozás a leginkább Neked való!

(találkozóra online is van lehetőség)

Minden jót Neked!

Szeretettel: Kata