Inspirált cselekvés

2020.10.05

Sokan vagyunk úgy, hogy az önismeret és az önfejlesztés útján rengeteg dolgot olvasunk, veszünk részt előadásokon, azonban érdemben nem változnak a dolgok körülöttünk.

Mivel nem megyünk végig az úton.

Mire is gondolok?

  • Az már egy fantasztikus dolog, hogy foglalkozunk magunkkal, de önmagában az ismeretek, a tudás, a felismerések még nem elegendők. 

Azt használnunk kell!

  • Az már remek dolog amikor gondolatban már tudjuk, hogy milyenek vagyunk, tudjuk mi az utunk, illetve miben kellene változnunk, változtatnunk. 

Azonban ez még kevés! Cselekednünk kell! Használnunk kell a tudásunkat!

Az ismeretek, felismerések tudatában lévő cselekvés tekinthető inspirált cselekvésnek, mert ez egy nagyon tudatos, belűről jövő hajtó erővel rendelkező cselekvés. Amelynek mindig van eredménye, de ehhez csinálni kell, gyakorolni kell.

Tudom Én is, hogy sokkal jobb lenne, ha valamire rájövünk, akkor az egy varázsütésre működne már. Igazából a varázspálca már meg van, az a gondolat, felismerés, azonban a varázslathoz ki kell mondani egy varázsigét és közben kell valamilyen kézmozdulat. Ez a kettő már cselekvés, még pedig inspirált cselekvés.

Ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor az a motivált létezés!

Mostanában sokat foglalkozok a szokásokkal, a szokások miben létével, és ügyfeleimet is arra biztatom, hogy tegyenek rendet a szokásaik között. De ehhez a rendbe tételhez is kell az inspirált cselekvés, amíg nem tudjuk miért szeretnénk ezt vagy azt a szokást kialakítani, amig nem kezdjük el alkalmazni nem is lesz a szokásunk. Szokások kialakításához is kell a kitartó, ismétlődő gyakorlás és ha az inspirált, belűről is fokadó tudatos, akkor tud csak a szokásunk lenni. Ugyan ez igaz a szokások elhagyására is, mert amíg csak fontolgatjuk, hogy ezt vagy azt a szokásunkat jó lenne elhagyni, de nem tudjuk a miértet, nincs meg a belső hajóerőnk, addig nem is cselekszünk.

Szokásaink is inspiráltak, azonban amikor már ténylegesen beépültek a minden napjainkba tudatos szinten "elkopik" a kialakuláskor meglévő belső tudatosság, de maga az inspirált cselekvés megmarad. Ez egy fantasztikus dolog, mert így tudnak a szokásaink tényleg segíteni, támogatni bennünket.

Arra biztatnálak, hogy az eddigi ismereteidet, önmagaddal kapcsolatos felismeréseidet kezd el hasznosítani, csinálni, alkalmazni. Javaslom alakíts ki indulásnak egy olyan szokást, hogy addig nem olvashatsz el újabb ilyen témájú könyvet, nem vehetsz részt egy előadásom amíg az eddigieket nem kezdted el alkalmazni. Lépj az inspirált cselekvés útjára. Már ez is egy ilyen cselekvés, és mint mindent ezt is gyakorolni kell, ez az általam javasolt szokás remek gyakorlás a többi gondolatban már meglévő felismerésed, tudásod alkalmazásához.

Ha többet szeretnél megtudni a szokásokról és hogy azokat, hogyan tudod ténylegesen cselekedve kezelni ajánlom figyelmedbe a motivációs kiskönyvek sorozatból a "szokásaink a segítőink" könyvet.

Kiskönyvet itt érhetd el:

https://www.bsgconzulting.hu/p/szokasok-a-segitoink-motivacios-kiskonyvek-sorozat/

Minden jót!

Szeretettel: dr. Nagy Kata

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet pozitív szemlélettel lazán és könnyedén élni, akkor néz bele ebbe a csatornába: