Játékosság körbevesz!

2019.09.13

Játékosság körbevesz minket, csak járj nyitott szemmel!

Sokat tömeg közlekedek.

Manapság egyre többen használják a tömegközlekedés helyett a közösségi közlekedés kifejezést, ez nekem is tetszik, mivel egy picit pozitívabb. Nem a zsúfoltságot helyezi előtérbe, hanem azt, hogy sok ember közlekedik együtt, nem magányosan üldögél egy autóban.

Ezek a megfogalmazások is remekül tükrözik, hogy ha egy picit változtatunk a nézőpontunkon már máshogy láthatjuk a dolgokat.

Velem is megesik, hogy megállóban várakozok így figyeltem fel a következőkre:

Combino villamos mosolyog!!! A lámpái között egy piros felfelé görbülő vonal van, ugyan szemi duplák, de így még viccesebb. Amióta erre felfigyeltem a közeledő mosolygós villamosra én is mosolygok, ezzel a felszállási tülekedést sokkal lazábban élem meg.

Szintén közösségi közlekedésnél figyeltem fel arra, hogy a garázs menetes buszok kijelzőin egy szomorú legörbülő arcot ábrázoló jel jelenik meg. Ezt én játékosnak találom, így már ha egy ilyen jelzésű busz elhúz a megálló előtt már nem bosszankodok.

Látjátok, ha saját gondolataink mantrájából picit kitekintünk játékosság vesz körül minket, és ez is elég ahhoz, hogy kizökkenünk és eltávolodva, vidámabban térjünk vissza gondolatainkhoz.

Csak egy kis nyitottság és lazább, könnyedebb lesz a közlekedés is.

(Mellékhatásként megfigyeltem, hogy amikor egy várakozó utastárs észreveszi, hogy mosolygok a mosolygó villamosra ő is mosolyog egy picit, így legalább már ketten leszünk a felszálló tülekedők között, akik nem mérgesek!)

Ha tetszett az írásom látogass el a Facebook-on a Bsg coaching lazán oldalra  https://www.facebook.com/coachinglazan/, csatlakozz csak lazán könnyedén clubhoz,  https://www.facebook.com/groups/bsgcoaching/?ref=group_header ahol "csak lazán könnyedén" szemléletről motivációs videókat is megnézhetsz.

Minden jót!

Szeretettel: Kata