Jó kedvű hétfő

2022.11.04

Jó kedvű hétfő!? Hogyan?Azt gondoljuk, hogy hétfő reggel nem a legvidámabb reggel. Sokaknál a mottó:

Utálom a hétfő reggelt.

Ma reggeli meditációm után picit figyelve magamat is, úgy döntöttem, hogy útközben figyelni fogok és adatot gyűjtök, hogy valóban így van e, hogy hétfőn reggel különösen sok a rosszkedvű, "begubózós" ember.

Kiindulásként magamat "állítottam" át, ehhez külső segítséget is igénybe vette egy játékosabb bizsu képében és azt a parfümöt használtam, amihez kellemes emlékeim kapcsolódnak. Utcán töltött első percekben belső mantraként tudatosítottam magamban, hogy az illat és a bizsu egész nap segít abban, hogy jó kedvemet megőrizzem. Ez után elkezdtem figyelni az embereket és ezeket vettem észre:

  • Kutya sétáltató gazdik mosolyogva üdvözölték a másik kutyust.
  • Az utcáról egy apuka széles mosollyal az arcán felintegetett a lakás ablakban figyelő kisgyereknek.
  • Pékségből kilépő kedvesen közönt el az eladótól.
  • Egy irodaház előtt vidáman adta oda egy lány a másiknak a kávés poharat egy másik lánynak.
  • Kávézó előtt üldögélők vidáman üdvözölték egymást.
  • Gimi környékén vidám fiatalok beszélgettek.
  • Villamos megállóban mosolyogva engedett előre egy idősebb hölgyet egy fiatal ember.
  • Kukások nevetgélve húzgálták a szemeteseket és barátságosan mondták a mögöttük araszoló autósnak, hogy melyik utcáig kell még mögöttük haladnia.
  • Villamos vezetők mosolyogva integettek át egymásnak.

Teniszpálya közelében mosolygós emberek köszöntek el egymástól.

Miközben figyeltem Én is egyre derűsebb lettem és mikor megérkeztem úti célomhoz széles mosollyal üdvözöltem mindenkit és örömmel tapasztaltam, hogy derűmet sikerült "átragasztanom".

Az objektivitás érdekében, azért meg kell jegyeznem, hogy nem csak ilyen embereket láttam, de megfigyelésemet egy nagy városban, borongós időben végeztem.

Napközben a külső segítségeimet egy-két alkalommal használtam, azonban ennek ellenére kifejezettem derűs hangulatban telet a napom és elég sok emberre sikerült ezt "átragasztanom".

Ez a megfigyelés megerősített abban, hogy ha a saját hozzá állásunkon változtatunk, akkor a néző szögünk is változik, mást is észreveszünk.

Szóval legyen a hétfőnk jó kedvű!

Szeretettel:

dr. Nagy Kata