Kudarc

2021.01.18

Írásomat egy idézettel kezdem:

"A kudarc nem szegyen, hanem egy lehetőség a változásra, új ötletek és nézőpontok megfogalmazására.

Senki sem tökéletes, és nem is kell senkinek annak lenni.

Máris könnyebb!

Nem igaz!?"

Ez a gondolatmenet most azért is jött elő bennem, mert jó pár embertől halottam mostanában, hogy

  • Miért tervezzek úgy se fog sikerülni!
  • Amit én eltervezek az eleve kudarcra van ítélve.

Korábban, amikor ilyeneket hallottam be kapcsolt nálam az ellenkezés, és meg akartam menteni, minden áron segíteni akartam annak, aki ezeket mondta. Be akartam neki bizonyítani, hogy nem így van.

Ma már bölcsebb vagyok és tudom, hogy senkit se lehet akarata ellenére megmenteni, annyit tehetünk, hogy mutatunk neki utat, lehetőséget, de a többi rajta áll.

De visszatérve a kiinduló idézethez, az, hogy a kudarcot ne negatívan éljük meg szükségünk van nézőpont és szemlélt váltásra.

Kudarc nem pozitív ez tény, azonban, ha pozitív szemléletűek vagyunk akkor meglátjuk benne a lehetőséget, meglátjuk benne a tovább haladást is.

De nagyon fontos, hogy ne engedjük, hogy a félelem eluralkodjon rajtunk! Ha kudarc ér bennünket, illetve, ha úgy éled meg, hogy ami nem úgy sikerült ahogy gondoltad az kudarc akkor sem szabad megállnod. Tovább kell haladnod, terveket kell megfogalmaznod.

Minden kudarc egy lehetőség, lehetőség arra, hogy jobban megismerd magad, hogy jobban tudd, hogy igazából mit is szeretnél.

Kudarcból vonjuk le következtetéseket, de csak olyanokat, amik előbbre visznek.

Tudod, ami már megtörtént az megtörtént, lehet sajnálni, bánni, de meg nem történté tenni nem lehet. Ha szeretnénk kijavítani akkor az már egy új terv, az már egy új cél! Az is cselekvés, ha azt mondod, hogy már most nem úgy csinálnám, hát akkor indulj neki és csináld másként.

A lényeg az, hogy ne álljunk meg, mindig legyen valami belső hajtó erőnk, motivációnk, amit lehet, hogy nem tartasz célnak, de igazából azok, célocskák.

Gondolataimat azzal zárom, hogy olyan, hogy kudarc NINCS!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata

Ha úgy gondolod, hogy ez a szemlélet még nem megy tökéletesen Neked akkor jelentkezz be egy konzultációra, ahol segítek, hogy megleld a belső hajtóerődet, motivációdat és megtanuld, hogyan lehet a kudarcokat átfordítani.

Foglalj időpontot most! Ne várj!