Madár csicsergés

2022.01.11

Tényleg minden tud motiválni?!


Elöljáróban megosztom Veled, hogy tapasztalataimból kiindulva igazából saját magunkat tudjuk motiválni. Vágyhatunk arra, hogy kívülről kapunk motivációt, de ezek csak akkor hatnak, ha a saját, saját magunknak kitalált/meghatározott motivációnkkal összhangban van. Ha nem így van akkor a külső hatások nem igen lesznek igazából motiválóak.

De visszakanyarodva a címhez: Madár csicsergés és a motiváció. Hogy ezek hogyan is jöttek így össze ahhoz egy mi nap megesett történetet osztok meg.

Elég korai órában voltam úton, az idő sem volt túl kellemes, ezért igazából csak "bámultam ki a fejemből", egyszer csak figyelmes lettem egy fiatalokból álló kis csapatra. Az egyik fiú feltűnően vidám volt, pontosabb jó kedvű és kedélyesen beszélgetett, közben jelzett a telefonja kellemes madár csiripel, megnézte az üzit elmosolyodott, utána folytatta beszélgetést a többiekkel, akik nem igazán voltok olyan jó kedélyűek, mint ő. Látszott rajtuk, hogy igazából utálják a reggelt, az előttük álló napot is. A vidámka fiúnak jött több üzije és volt egy beérkező hívása is, a csengő hang is egy kellemes madár csicsergés volt. Valószínűleg azért hallottam meg mert a buszon a többség csak "bámult ki a fejéből", nem beszélgettek (egyébként a fiúk sem voltak hangosak/zavaróak). A beszélgetést befejezve az egyik fiú megjegyezte, hogy: "Te honnan szeded ezeket a madár csicsergéseket?"

A vidámka fiú válasza meglepett, mert nem azt kezdte el magyarázni, hogy honnan hogyan töltötte le, hanem azt mondta: 

"hogy tudod szeretem a madarakat és ezek a hangok mindig eszembe juttatják, hogy milyen csodás is, amikor az erdőben madár lessen vagyok."

Társaságból egy másik fiú erre azt reagálta, hogy igaza van, tényleg jobb lesz még neki is kedve ahogy ezt hallja. A fiúk közül már többnek kezdett az "utálom a világot" hangulata elszállni és jó kedélyűen utaztak tovább.

Sajnos nekem már le kellett szállnom így nem tudtam tovább követni a fiúk kedélyváltozását.

Be kell vallanom az Én napom is jobb lett és elképesztően jó érzés volt látni, hogy egy ifjú fiú ösztönösen milyen remekül tudja saját magát motiválni. E mellett megerősödött bennem, hogy milyen fontos, ha időnkét megosszuk másokkal a "miértjeinket", mert így, hogy a vidámka fiú elmondta a társainak miért ilyen a csengő hangja hatott a többiekre is.

Szóval motiváld magad, bármivel, az a lényeg, hogy fenntartsd a belső hajóerődet!!!!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Nézz bele ebbe a programunkba:

Blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Ezt most azért kérdezem, mert az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztaltam, hogy a panaszkodás, kifogás keresés, másra mutogatás, elégedetlenkedés a beszélgetésekben sűrűn megjelenik és persze ezek a beszélgetések nem túl jó hangulatúak és gyakran fordulnak át veszekedésbe is.

Itt a jó idő, már egyre nehezebben találunk halogatásainkra mentséget. Év elejei terevink kapcsán már tényleg csinálni kell valamit, ha nem érzed jól magad a bőrödben akkor nagy valószínűséggel az van mögötte, hogy nem indultál el a céljaid felé, csak sodródsz.

Tavasszal sokan sok megközelítésből javasolják a különböző méregtelenítő kúrákat, sok "Csinosodó" kihívás is indul ilyenkor, "érjük el a bikini formánkat", "legyen álom alakunk az esküvőre". Ezekkel nincs semmi gondom, sőt már én is kipróbáltam néhányszor és meg is tapasztaltam szervezetemre gyakorolt jótékony hatását.