Madár csicsergés

2022.01.11

Tényleg minden tud motiválni?!


Elöljáróban megosztom Veled, hogy tapasztalataimból kiindulva igazából saját magunkat tudjuk motiválni. Vágyhatunk arra, hogy kívülről kapunk motivációt, de ezek csak akkor hatnak, ha a saját, saját magunknak kitalált/meghatározott motivációnkkal összhangban van. Ha nem így van akkor a külső hatások nem igen lesznek igazából motiválóak.

De visszakanyarodva a címhez: Madár csicsergés és a motiváció. Hogy ezek hogyan is jöttek így össze ahhoz egy mi nap megesett történetet osztok meg.

Elég korai órában voltam úton, az idő sem volt túl kellemes, ezért igazából csak "bámultam ki a fejemből", egyszer csak figyelmes lettem egy fiatalokból álló kis csapatra. Az egyik fiú feltűnően vidám volt, pontosabb jó kedvű és kedélyesen beszélgetett, közben jelzett a telefonja kellemes madár csiripel, megnézte az üzit elmosolyodott, utána folytatta beszélgetést a többiekkel, akik nem igazán voltok olyan jó kedélyűek, mint ő. Látszott rajtuk, hogy igazából utálják a reggelt, az előttük álló napot is. A vidámka fiúnak jött több üzije és volt egy beérkező hívása is, a csengő hang is egy kellemes madár csicsergés volt. Valószínűleg azért hallottam meg mert a buszon a többség csak "bámult ki a fejéből", nem beszélgettek (egyébként a fiúk sem voltak hangosak/zavaróak). A beszélgetést befejezve az egyik fiú megjegyezte, hogy: "Te honnan szeded ezeket a madár csicsergéseket?"

A vidámka fiú válasza meglepett, mert nem azt kezdte el magyarázni, hogy honnan hogyan töltötte le, hanem azt mondta: 

"hogy tudod szeretem a madarakat és ezek a hangok mindig eszembe juttatják, hogy milyen csodás is, amikor az erdőben madár lessen vagyok."

Társaságból egy másik fiú erre azt reagálta, hogy igaza van, tényleg jobb lesz még neki is kedve ahogy ezt hallja. A fiúk közül már többnek kezdett az "utálom a világot" hangulata elszállni és jó kedélyűen utaztak tovább.

Sajnos nekem már le kellett szállnom így nem tudtam tovább követni a fiúk kedélyváltozását.

Be kell vallanom az Én napom is jobb lett és elképesztően jó érzés volt látni, hogy egy ifjú fiú ösztönösen milyen remekül tudja saját magát motiválni. E mellett megerősödött bennem, hogy milyen fontos, ha időnkét megosszuk másokkal a "miértjeinket", mert így, hogy a vidámka fiú elmondta a társainak miért ilyen a csengő hangja hatott a többiekre is.

Szóval motiváld magad, bármivel, az a lényeg, hogy fenntartsd a belső hajóerődet!!!!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Nézz bele ebbe a programunkba:

Blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Napokban olvastam egy írást, ami a jelenlegi rezsi emelkedéshez kapcsolódóan a spórolást elemezte ki. Eléggé felzaklatott az írás, de hagytam, hogy lecsendesedjen bennem.

Valentin nap után vagyunk már közel egy héttel. Sokaknak főleg a hölgyeknek ez a nap sokat jelent, ilyenkor újra éljük a legboldogabb napjainkat, ég bennünk a vágy, hogy az a nap ünnepélyes legyen. Ilyesmit várunk el párunktól is, udvaroljon újra egy kicsit, legyen meghittebb, romantikusabb.

Januárban még jobban vagyunk tervezősek, tűzünk ki célokat, szépen sorban próbáljuk új évi fogadalmainkat beváltani. De észre is vesszük amikor elértük?

Coahing folyamat egyik alappillére a fenti kijelentés. Így elolvasva elég egyszerűnek tűnik, de....... Igen itt is itt előjön az, hogy a gyakorlatban ez nem is olyan egyszerű, mivel szeretünk a múlton rágódni, sőt indokunk tud lenni az is, hogy csak azért foglalkozom az elmúlt dolgokkal, hogy levonjam a tanulságokat. Ez igaz is lehet!