Madár csicsergés

2022.01.11

Tényleg minden tud motiválni?!


Elöljáróban megosztom Veled, hogy tapasztalataimból kiindulva igazából saját magunkat tudjuk motiválni. Vágyhatunk arra, hogy kívülről kapunk motivációt, de ezek csak akkor hatnak, ha a saját, saját magunknak kitalált/meghatározott motivációnkkal összhangban van. Ha nem így van akkor a külső hatások nem igen lesznek igazából motiválóak.

De visszakanyarodva a címhez: Madár csicsergés és a motiváció. Hogy ezek hogyan is jöttek így össze ahhoz egy mi nap megesett történetet osztok meg.

Elég korai órában voltam úton, az idő sem volt túl kellemes, ezért igazából csak "bámultam ki a fejemből", egyszer csak figyelmes lettem egy fiatalokból álló kis csapatra. Az egyik fiú feltűnően vidám volt, pontosabb jó kedvű és kedélyesen beszélgetett, közben jelzett a telefonja kellemes madár csiripel, megnézte az üzit elmosolyodott, utána folytatta beszélgetést a többiekkel, akik nem igazán voltok olyan jó kedélyűek, mint ő. Látszott rajtuk, hogy igazából utálják a reggelt, az előttük álló napot is. A vidámka fiúnak jött több üzije és volt egy beérkező hívása is, a csengő hang is egy kellemes madár csicsergés volt. Valószínűleg azért hallottam meg mert a buszon a többség csak "bámult ki a fejéből", nem beszélgettek (egyébként a fiúk sem voltak hangosak/zavaróak). A beszélgetést befejezve az egyik fiú megjegyezte, hogy: "Te honnan szeded ezeket a madár csicsergéseket?"

A vidámka fiú válasza meglepett, mert nem azt kezdte el magyarázni, hogy honnan hogyan töltötte le, hanem azt mondta: 

"hogy tudod szeretem a madarakat és ezek a hangok mindig eszembe juttatják, hogy milyen csodás is, amikor az erdőben madár lessen vagyok."

Társaságból egy másik fiú erre azt reagálta, hogy igaza van, tényleg jobb lesz még neki is kedve ahogy ezt hallja. A fiúk közül már többnek kezdett az "utálom a világot" hangulata elszállni és jó kedélyűen utaztak tovább.

Sajnos nekem már le kellett szállnom így nem tudtam tovább követni a fiúk kedélyváltozását.

Be kell vallanom az Én napom is jobb lett és elképesztően jó érzés volt látni, hogy egy ifjú fiú ösztönösen milyen remekül tudja saját magát motiválni. E mellett megerősödött bennem, hogy milyen fontos, ha időnkét megosszuk másokkal a "miértjeinket", mert így, hogy a vidámka fiú elmondta a társainak miért ilyen a csengő hangja hatott a többiekre is.

Szóval motiváld magad, bármivel, az a lényeg, hogy fenntartsd a belső hajóerődet!!!!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Nézz bele ebbe a programunkba:

Blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Ahogy közelednek az ünnepek az eredeti szellemiségét veszítve, az adventi időszak sokszor inkább stresszes, mint békés és várakozással teli. Nőként különösen fontos, hogy ebben az időszakban megálljunk egy pillanatra, és odafigyeljünk önmagunkra, valamint azokra az értékekre, amiket a szívünkben rejlenek. Hiszen ez a szeretet ünnepe!

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Mert ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik."
Máté evangéliuma