Már látod a célt?

2022.01.06

Ma van az év első csütörtökje! 

Az év első napjaiban tele vagyunk tervekkel, fogadalmakkal, de az eltelt párnap már jelzés lehet, hogy valóban mit is fogunk betartani.

Most nem szeretném a sok-sok tervezéses jó tanácsot szaporít csak megosztanám Veled a saját tapasztalataimat.

2020-ban szoktattam rá magamat arra, hogy minden napomnak legyen egy-egy mottója, ami segít, hogy megtartsam a lelkesedésemet. Csütörtöki napom mottója: 

"Már látom a célt!". 

Azért választottam ezt hétköznapi gondolatnak, mert már a hétből jó pár nap eltelt, heti feladatok közül már jó párral végeztem, de még vannak. Azonban hajlamos voltam elveszni a feladatokban és így megfeledkezni a heti céljaimról.

Itt jegyezném meg, hogy a célok és a feladatok NEM azonosak!!!!

Ez a mondat segít abban, hogy tudatosítsam magamban, hogy mik is a céljaim, segít abban is, hogy a hátralévő feladatok közül ki tudjam választani, hogy mit is kell valóban megcsinálnom és melyek azok, amik átvihetőek a következő hétre.

Az év első csütörtökén ez a mondat segít abban, hogy az éves elhatározásaimat, új évi fogadalmaimat átgondoljam "céllá varázsoljam", mert valljuk be sokszor érzelmekből születnek az elhatározásaink. Amivel ön magában nincs is baj, sőt jó is, de mellé kellenek racionális, reális gondolatok is, mert így lehet valóban haladni a céljaink felé, ilyen módon tudjuk a nagy ötleteket "apró pénzzé váltani". E nélkül sajnos nagy eséllyel egy kudarc élmény felé tereljük magunkat.

Ez az újra gondolás eredményezheti azt is, hogy valamelyik új évi fogadalmunkat el kell engednünk, mert nem reális, nem fér bele a napunkba. Ez nem kudarc!!! Sőt!!! Ezzel marad energiánk a többire, ki tudjuk választani a valóban fontosokat.

Szóval kívánom, hogy lásd a valódi 2022 évi céljaidat!!!

Ha inspirációra lenne szükséged a céljaid átgondolásához ajánlom Neked a témához kapcsolódó korábbi cikkeim gyűjteményét.