Mesés, boldog ünnepeket

2022.12.22

Már többször hallhattad tőlem:

Mesékkel könnyebb!

Ezt a kijelentést ünnepek alatt még jobban helyt állónak tartom, mert az ünnep arra való, hogy kikapcsolódjunk, hogy önfeledten tudjuk örülni. Sajnos felnőttként viselkedünk, mert ha nem is tudatosan, de szeretnénk megfelelni a velünk támasztott elvárásoknak.

Ha arra kérnélek, hogy sorold fel, hogy szerinted hogyan kell viselkednie egy felnőttnek karácsonykor, szerintem menne és ha azt kérdezném, hogy sorold fel milyen viselkedés/magatartás nem megengedett az talán meg jobban menne.  

Nem teszem félre a pozitív szemléletemet, de azt, hogy mit nem, hogy mi nem jó, mi nem helyes könnyebben feltudjuk idézni, ez tény. DE......

Ezen lehet változtatni és ez nem úgy történhet, hogy arra vágysz, hogy a világ változzon meg, Neked, magadon kell változtatni. Persze ha akarsz.

Visszakanyarodva, hogy miért is könnyebb mesékkel, a válasz nagyon egyszerű:

Gyermeki én még nem nagyon viselkedik, mesenézés közben csak a mese érdekli, a mese világa, a mesék szereplői.

Karácsony előtt sokan érezik magukat feszültnek, kimerültnek, tisztában vagyok azzal, hogy ez nem tud a karácsonyi csengő hangjával együtt tova szállni. Felnőtt énünknek meg van az a csodálatos tulajdonsága, hogy tudjuk kezelni, hogy tudjuk tudatosan irányítani. Most csak visszautalnék írásom első felére: elvárt viselekedés!

Miért ne nézhetnél mesét  -tudatosan- azért, hogy vissza jöjjön a gyermeki éned! A felszabadult, jelen pillanatot észrevevő éned.

Hogy mit gondolnak erről mások?

Tényleg érdekel?

Nem szeretnéd, hogy ez a karácsony tényleg boldog legyen?

Ha igen, akkor nyitottá kell tenned magad a boldogságra, hogy képes legyél örülni, hogy képes legyél jókat nevetni.

Hidd el tapasztalatból tudom, hogy egy mese amit azért kezzdek el nézni, hogy előkészítsem magam a karácsonyi csodára, a boldogság befogadására, valóban előkészít az énemet, a lekemet. Az eredmény pedig nem csak kellemes hanem BOLDOG karácsony!

Szóval nézz mesét és felnőtt éned meg tudja tapasztalni az igazi karácsonyi csodát:

a BOLDOGSÁGOT!

Szeretettel:

by Kata

Motivációd, gyermeki lelkületed megőrzéséhez olykor kell egy kis segítség. Éppen ezért dolgoztuk ki a motivációs percek kártya rendszert amivel akár tényleg pár perces motivációs tanácsadást vehetsz igénybe. Részleteket megleled itt: