Mire nem jó egy NÁTHA?!

2019.12.09

Az elmúlt napokban picinke családomat ledöntötte a nátha, különböző fokozatok váltogatták egymást rajtunk. Ez végül is jó volt, mert mindig volt, aki jobban volt és ő tudott foglalkozni a másikkal.

Ez egy picit elgondolkodtatott -mivel voltak napok amikor gondolkodáson kívül másra nem igen voltam képes-, és az alábbi kérdések cikáztak a fejemben:

  • Miért is betegedtünk le?
  • Mire is jó egy betegség?
  • Mit is jelent a szerető gondoskodás?

Már régóta hiszek benne, hogy a betegségeknek mindig van valami nem csak testi oka, saját magunkat vizsgálva rájöttem, hogy ez a nátha azért is jöhetett elő, mert "túl pörögtük magunkat". Voltak kikapcsolódásaink, de akkor is nagyon aktívak voltunk.

  • Néha meg kell állni!
  • Időt kell adni magunknak, hogy gondolkodjunk magunkról, az életünkről.

Ha egy picit lelassulunk olyan jeleket is észre vehetünk, amiket a "pörgős" napokon nem. Ilyen egy apró gesztus például: kedvenc bögrédben kapod a forró gyógyító italt, mikulás csokik között van egy "köszönöm" feliratú bonbon is.

Eszedbe jut, hogy milyen régóta tervezel egy jó könyvet elolvasni, most az ágyat nyomva van idő rá!

Emelkedő láz remek alkalom, hogy réges-régen hallgatott meditációt újra meghallgasd!

Ezeket átgondolva, megélve már sokkal jobban éreztük magunkat, sokkal közelebb egymáshoz is, és szinte észre se vettük, de elmúlt a nátha!

Így vissza tekintve ez segített, hogy igazi szeretett ünnepi hangulatba kerüljünk és most csodás karácsonyi csoda váró lelkületben várjuk a karácsonyt!

Köszönöm NÁTHA!

Szeretettel: Kata