Motiváltan a hét minden napján

2023.06.02

Motiváció fenntartása nem könnyű, de igazából mi döntjük el, hogy milyen gondolatokat engedünk a fejünkbe. Mantrák/mottók instant gondolatok amik ebben segítenek, ebben a cikkben megosztom veled a saját motivációs mantráimat a hét minden napjára. 

Hétfő: Kirobbanó formában vagyok!

Új hét új lehetőségek, ami nem ment a múlt héten azt most megpróbálhatom újra, tisztalappal indulok

Ezekkel a gondolatokkal már nem is utálom a hétfőt, sőt már szinte a kedvenc napom!

Egy próbát Neked is megér! Üres pillanataidban gondolj erre!

Kedd: Alkotok!

Már elindult a hét, tudom mik várnak rám, mit is kellene megcsinálnom, elintéznem, most neki látok.

Lecsendesítem magam és nyugodtam elkezdem a dolgaimat csinálni, feladatról feladatra, tennivalóról tenni valóra haladok.

Fókuszáltan mindig csak egy dologgal foglalkozom, ha be is esik valami új akkor -kivéve, ha valóban nagyon sürgős- akkor is befejezem, amiben vagyok.

Szerda: Egyensúlyban vagyok!

Keddi fókuszált alkotómunkámnak köszönhetően jól érzem magam, már sok mindennel végeztem, ami a hétre volt betervezve. Egy-két módosítás, variálás is belefér így is sok-sok pipa lesz a heti listámon.

Ma lazán és könnyedén teszem a dolgomat -egy dolgot egyszerre módszert azért mai alkalmazom-, hiszem még oly messze a hétvége. Ugyan érzem már, hogy vannak mögöttem "munkás napok", ezért beiktatok egy jó kis meditálást.

Csütörtök: Már látom a célt!

Ma már nem vagyok olyan friss, mint hétfőn, de egy jó kis kávé mellett felpörgetem magam azzal, hogy szánok pár percet arra, hogy ránézzek a heti tervezőmre és naptáramra és azt tudom megállapítani, hogy pár apróbb dolgot nem is pipáltam ki, nem jelöltem, hogy elvégezve. Remekül haladok a dolgaimmal, feladataimmal, most már látom mi az, amit jobb, ha átütemezek a jövő hétre, mert nem is olyan fontos, hogy a héten meglegyen.

Ilyenkor azt szoktam átgondolni, hogy mi mennyire fontos és sürgős, amit nem fontos és nem sürgős azt nyugodt szívvel engedem el.

Péntek: Elégedett vagyok!

Hogy miért is?

Nem feltétlenül azért, hogy "túl éltem ezt a hetet is", hanem azért, hogy milyen sok minden meg is csináltam, mennyi mindent elértem.

Hajlamosak vagyunk csak arra gondolni, hogy mi nincs meg, mit nem fejeztünk be. 

Rá kell szoktatni magunkat arra, hogy ne csak egy-egy pillanatra vegyük észre, hogy mit is csináltunk meg, hanem rögzítsük magunkban. Bármilyen apró dolgot is csináltunk meg, bármilyen rutin szerű is volt, de időt fordítottunk rá, listánkról kihúzandó. Ezzel már eredmény!

Szombat: Édes Élet!

Tegnap elégedettség költözött a szívembe, mert sok dologgal végeztem, megoldottam, ugyan vannak még tenni valók, de ha már ennyi mindent megcsináltam az is menni fog.

Kikapcsolódás akkor működik igazán, ha gondolatban is ott vagy, gyakorlatilag itt jobb, ha egyszerre egy dologra figyelsz. Ha baráti találkozón vagy akkor fókuszálj az ott lévőkre, ha moziban vagy akkor figyelj a filmre.

Igazából csak azon múlik, hogy milyennek látod az életedet, hogy hogyan közelíted meg, milyen gondolatoknak engedsz teret.

Vasárnap: Édes Otthon!

Olyan jó egy kicsit otthon lenni, beleülni a fotelbe, nyugodtan ebédelni az étkező asztalnál!

Ugyan mindig lehetne valami jobb, szebb, de ami most van az is jó.

Ezért élvezzük az otthonunkat, vegyük észre, hogy mi mindenünk van már!


Szereted a meglepetéseket? Nézd meg!!