Ne álmodozz!?

2020.01.17

Egyetértesz ezzel a kijelentéssel?

Szerinted sem jó, ha álmodozunk?

Meglátásom szerint, ez a kijelentés így nem jó. Mert igen is kell időnként álmodoznunk, mert azok simogatják a lelkünket.

Azonban nem szabad itt megállni!

Miért is?

Mert -meglátásom és tapasztalatom alapján- az álmokból tudunk nagy célokat állítani, amelyekből lehetnek kisebb célok. Ha vannak céljaink akkor már tudunk utat keresni, és ha saját utunkon járunk vagy ha csak tudjuk, hogy valamilyen útra van szükségünk már akkor sokkal jobb az életünk.

Az irányítás így már nálunk van, tudom, hogy sokszor változnak a körülmények, társadalomban, közösségben, családban élünk, de ha vannak céljaink akkor tudjuk hová szeretnénk eljutni.

Tisztában vagyok azzal is, hogy időnként kell a célokon picit módosítani, illetve a gondolt utat módosítanunk kell. Ugyan úgy, mint ahogy közlekedünk, tudjuk honnan indulunk és hová szeretnénk eljutni, előfordulhat, hogy a tervezett útvonalon még sem tudunk menni. De ekkor is nálunk van az irányítás, minimum két módon dönthetünk:

  • más útvonalat keresünk
  • visszafordulunk

Mind kettő a mi döntésünk, az egyiknél célba érünk, a másiknál nem, de vélhetően ekkor felülvizsgáltuk, hogy tényleg az az úti célunk-e, vagy biztosan most kell oda eljutni.

Ez így teljesen rendben van.

Álmainkból keletkezett célok is így viselkednek, a legfőbb előnye, ha vannak céljaink, hogy mi vagyunk saját életünk irányítói.

Visszatérve az indító gondolathoz: Álmodozni igen is jó!!!

Minden jót és Álmodozz, keress célokat!!!!

Szeretettel: Kata

Ha tetszettek a gondolataim, akkor nézd meg a Facebook oldalomat is.