Ne sokat dolgozz, hanem okosan!

2022.10.12

Egy nem rég olvasott tanulmány szerint az Y generáció ehhez hasonlóan fogalmazza meg az elvárásait a munkával kapcsolatban. Több karrier tanácsadó is úgy látja, hogy a munka magán élet egyensúly egyre fontosabbá válik olyan módon, hogy a munkavállalók a munkájuk színvonalát fent szeretnék tartani. Szervezet fejlesztési szakértők szerint is a munka mennyisége helyett a minőségre az okos munkavégzésre kellene a hangsúly fektetni és a COVID miatt elterjedtebb Home Office is azt támasztotta alá, hogy az okosan megszervezett munkavégzés eredményesebb, az irodában való 8 órás tartózkodás helyett, amikor az a cél, hogy a tejes időszakban valamit dolgozzunk.

De most nem HR értekezést szeretnék adni, hanem egy mesét ajánlok.

NE sokat dolgozz, hanem okosan!

Igen ez az idézet egy mesében hangzott el!

Ez a mese a kacsamesék egyik epizódja.

Nem mai mese és talán sokak által felszínesnek tartott disney mese. Lehet vitatkozni azon, hogy a mondanivalója, üzenete mennyire pozitív, de abban szerintem egyetérthetünk, hogy határozott üzenete van.

Az epizódok 1987 és 1990 között készültek, Magyarországon 1991-ben mutatták be az első részeket. Az akkori időben a vállkozói létet, a verseny gazdaságot szemléletesen mutatta be és mellette a családi értékrend fontosságát is.

Az az epizód, ami ebből az írás címét is adó idézet származik, remekül érzékelteti, hogy milyen fontos, hogy ésszel végezzük a tevékenységünket, hogy legyen mindig valami célunk, ha esetleg kudarc ér, akkor nem feladni kell hanem átgondolni, hogy hogyan lehet egyszerűbben, gyorsabban végezni. Nem baj, ha az adottmegoldás szokatlan, nem baj, ha hirtelen jön az ötlet, az a lényeg, hogy gondolkodjunk.

Ne értsük félre az üzenetet, nem arról van szó, hogy nem dolgozzunk, fontos, hogy végezzük a feladatunkat, a mese is azt mutatja be, hogy az anyagi gazdagsághoz munkán keresztül vezet az út, de útközben, ha a munkánkat okosan, átgondolva végezzük gyorsabban haladhatunk. Nem csak időt nyerünk ezzel, hanem nem fáradunk ki és lesz erőnk újra és újra célokat kitűzni.

Vissza olvasva az előző bekezdéseket tulajdon képen még is folytattam a HR jellegű értekezésemet.

Megmaradva a mellett, hogy inkább okosan éljünk javaslom, hogy nézz mesét, mert így kikapcsolódsz, feltöltődsz és még önfejlesztési is végzel. Ehhez csupán tudatosabb feladat ütemezés kell.

Ne feledd mesék mindenre jók!

Motivált minden napok

Sokat halljuk, hogy legyél motiváltabb! De mi is az a motiváció? Jim Rohnt idézve: "A motiváció mozdít meg, de a szokás az, ami mozgásban tart."  Nagyon fontos tisztázni azt, hogy a motivációt külső személyek, körülmények csak rásegítenek, nem onnan jön a motiváció, mindenkinek a saját döntése, hogy ezt a rásegítést beépíti e magába.  Motiválni igazából saját magadat tudod, hogy ezt hogyan tedd ahhoz az első lépés, hogy tisztába kerülj azzal, hogy mi jelent Neked motivációt. Ez a kis könyv összefoglalja a motiváció miben létét, betekintést ad a motiváció, mint vezetés elméleti terület szakirodalmába és nem utolsó sorban segít abban, hogy megleld a saját hajtóerődet. Mert így lesznek a minden napjaid motiváltak.

1 500 Ft

Probléma megoldás TITKA

Gyakran érzed úgy, hogy a problémák csak jönnek és jönnek?  Szeretnél egy jó varázsigét amivel minden problémádra könnyedén megoldást lelnél? Ugyan varázsigét nem tudunk, de ebből a könyvből megismerhető lesz, hogy hogyan lehet könnyedén megoldásokat találni. Miért is van jelentősége a nézőpontoknak és gondolkodás módoknak. A könyv a megoldás kereső programmal együtt nyújt stabil minden napokba beépülő tudást. E-book Ha még gyakorlatibb ismeretekre vágynál akkor nézd meg ez a programunkat is:  Kiút a problémák útvesztőjéből

1 500 Ft

Szokások a segítőink

Gyakran érzed úgy, hogy a szokásaid "gúsba kötnek"? Számtalanszor próbáltál már új, jónak tűnő szokásokat kialakítani, de igazából nem sikerült?  Ennek nem kell így lennie a jövőben! A kiskönyv segítségével megértheted és elsajátíthatod, hogy hogyan is kezeljd a szokásaidat. Miért is jók? Hogyan is alakíthatók ki? Jó pár pozitív szemléletű, a csak lazán könnyedén életszemlélethez kapcsolódó konkrét szokás kialakításához is segítséget kapsz. A könyvben olvasottakat azonnal tudod használni! E-book 

1 500 Ft

Mesékkel könnyebb!

Mesék nem csak a gyerekeknek valók!  Ha nyomasztanak a minden napok akkor egy mese még a problémáid megoldásában is segíthet. Ehhez csak egy kicsit másként kell mesét nézned. Hogy hogyan azt megismerheted ebből a ki kiskönyvből.  E-book

1 500 Ft