Nőiesség, önelfogadás, önfelvállalás és Coco Chanel

2019.10.11

Coco Chanel neve nemcsak a divat rajongók számára ismert, fantasztikus hölgy volt. Élet pályája sok kanyarral volt tűzdelve, gondolatai, álmai rendhagyók voltak. Ha életrajzát megnézzük első gondolatunk az lehet, hogy ő egy lázadó volt, múltján akart túllépni. De én ezt nem így gondolom!

Életfelfogása a mai XXI. századi hölgyek számára is példa értékű! Ha lett volna coacha akkor az sokszor ugrált volna örömében, hogy szemlélte megtestesítette a pozitív pszichológia alap gondolatait, mindig voltak céljai, aminek megvalósításában épített a múlt építő köveire. Úgy próbált nő maradni, hogy közben a férfias üzleti világban is helyt akart állni, nem csak nőiességére épített, hanem az eszére, a női megérzésekre, amit nevezhetünk taktikának is. Ruháival, kiegészítőivel a hölgyek számára biztosított az eleganciát, praktikusságot, de a nőiességet is, így elérte, hogy a nők ne csak csini "bio díszletek" legyenek az urak mellett. Nagy céljait szemelőt tartva, mindig figyelt a lehetőségekre és megragadta azokat. Nyitott volt az újdonságokra, egész életében fejlődött.

Ma is hölgyek is ezt szeretnék:

  • érvényesülni,
  • sikeresnek lenni,
  • ha az elvárásoknak nem akarnak megfelelni, akkor bátran szembe helyezkedni azzal,
  • anyagi függetlenséget,
  • álmaikat megvalósítani,
  • nőnek lenni,
  • nőiességet is vállalni mind ezek mellett.

Most egy két érdekességet osztanék meg COCO életéből coach szemmel:

Zárdában töltött évek nem voltak életének legpozitívabb szakasza, de az ott tapasztaltakat -"múltból csak azt és úgy használjuk fel ahogy építeni tudunk rá a jövőben" pozitív szemlélet egyik alapvetése- forradalmi stílusát inspirálták. A semleges színek, a keményített gallérok és az egyenes vonaltervezés mind-mind az árvaház építészeti stílusát és az ott dolgozó nővérek egyenruháját idézik. A Chanel divatház logója a ciszterci rózsaablakokon összefonódó "C" betűkből merített ihlet eredménye.

Eredeti neve Gabriella volt nevét akkor változtatta meg amikor kereste önmagát, az önismeret útjára lépet. Önismeret pszichológiában is gyakran használt módja, hogy különböző szerepekbe képzeljük magunkat, akkoriban nem voltak drámaszínházi csoportok ezért erre módot a színjátszás adott. Coco is így tett és a legnagyobb sikert aratott színpadi száma a "Qui qu'a vu Coco dans Trocadéro?"után mindenki "Cocó"nak hívta. Ez megadta neki, azt a felismerést, hogy igen is megvalósíthatja álmait, meglelte annak a nőnek az alapjait, aki akart lenni, de úgy érezte, hogy az új nő számára a Gabriella név korlátozza.

Coco Chanel a 20-as években találkozott Ernest Beaux-val, a híres parfümkészítővel Coco kifejezetten különleges illatra vágyott, egy olyan összetételt szeretett volna, ami mesterséges, mint a felső szabászati ruhastílus "egy női parfüm, aminek nő illata van". Ebben az időszakban ez azért volt különleges, mert eddig minden illatszer alapanyagául virágok szolgáltak, s így természetesnek minősültek. A fiatal vegyész, már évek óta tanulmányozta az aldehideket. Ezek olyan szintetikus anyagok, amelyek a desztillálási folyamat során egyre erősödő természetes virágillatot fejlesztenek. A parfüm üvegét orosz származású lovagja ihlette, ami a cári testőrség akkori votkásüvegével volt azonos. Ezek jól szemléltetik nyitottságát az újdonságok iránt és a jó ötlet ott hever körülöttünk csak észre kell vennünk.

Ezzel az írássál biztatnálak, hogy merd megismerni magad, merd felvállalni magad és mert álmaidat megvalósítani. Az, hogy most éppen hol tart az életed az ne befolyásoljon abban, hogy hosszú távon hová szeretnél eljutni!

Légy nyitott és pozitív csak lazán könnyedén!

Minden jót Neked!

Szeretettel: Kata

(Ha tetszett az írásom, akkor iratkoz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az új cikkekről)

Nőiességed fenntartása nem mindig könnyű, ehhez kell, hogy a belső motivációd mindig meglegyen. Időnként jól jöhet egy kis segítség, elég lenne pár perces beszélgetés is, ami segít abban, hogy a belső hatóerőd újra fellángoljon.  Ebben egy rövid motivációs beszélgetéssel tudlak támogatni.

Kártya rendszer előnye éppen az, hogy rövid alkalmakra is felhasználható. 

100 motivációs perc

Fedezd fel az új és rugalmas megközelítést a motivációs tanácsadásban! A Motivációs percek Kártyával lehetővé teszi számodra, hogy az időbeosztáshoz igazodva inspirációt és támogatást kapj, bármikor szükséged van rá. A változó napirend már nem tart vissza attól, hogy részt vegyél a motivációs tanácsadáson. A kártya lehetőségét arra, hogy rugalmasan tervezd meg a találkozókat, és ne aggódj, ha közbejön valami. Akár csak 15 perc nyugodtan tudsz szánni a motivációra, az is tökéletesen megfelel. A 100 perces kártya az első tanácsadás időpontjától 60 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy ebben a teljes mértékben kihasználja a tanácsadás nyújtotta előnyöket és segítséget. A kártya perceit az igényeid szerint oszthatod be, így mindig akkor veheted igénybe a szolgáltatást, amikor a leginkább szükséged van rá. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előbb kellett jelezni, hogy szeretnél időpontot foglalni. Egy alkalommal minimum 15 percet el kell használni, de ha több időre van szükséged, akkor is biztosítjuk a rugalmasságot és az igényeidhez való igazodást. A Motivációs percekkel lehetőség van arra, hogy személyre szabott segítséget kapj, amikor csak szükséged van rá. Hidd el, az élet minden területén tapasztalt az áttörést és a fejlődést, amelyet a motiváció hozhat. Ne hagyd, hogy a változó napirend visszatartsa az életcéljaid eredményétől!  Tedd meg az első lépést a motiváció felé, és tapasztalt meg az életed átalakulását a Motivációs Tanácsadás Rugalmas Kártyával!

30 000 Ft

200 motivációs perc

Motivációs tanácsadás időtatamát rugalmasan tudod ezzel a kártyával kezelni. Nem kell azon aggódnod, hogy ha közbe jön valami, akkor ki is marad egy alkalom. Ha eddig a változó napirendet tartott vissza, hogy részt vegyél motivációs tanácsadáson, akkor ez már nem lesz probléma. Ha csak 15 perc nyugodt időt tudsz megteremteni erre a célra az is rendben van. A 200 perces kártya perceit az első tanácsadás időpontjától számított 90 nap alatt kell felhasználnod. Tanácsadásra/mentorálásra időpontot elég 24 órával előbb foglalnod (egy alkalommal minimum 15 percet fel kell használnod.)

45 000 Ft

500 motivációs perc

Fedezd fel az új lehetőségeket a motivációs tanácsadásra szolgáló rugalmas utolsó kártyával! Többé nem kell aggódni az időbeosztás miatt vagy attól, hogy ki maradsz egy alkalommal, ha váratlan helyzetek merülnek fel. Ez a kártya megoldást nyújt a változó napirendek által korlátokra és lehetővé teszi számodra, hogy a saját ütemben részt vegyél motivációs tanácsadásokon. A 500 perces kártyával hatalmas rugalmasságot nyersz. Előfordulhat, hogy csak rövid időt tudsz szánni a motivációra a napodban, és ez teljesen rendben van! Mindössze 15 perc is elegendő, hogy feltöltődj, inspirálódj, és új lendületet kapj az életedben. Nem kell kompromisszumokat kötnöd más fontos teendőid vagy elfoglaltságaid miatt. A kártya 500 percet kínál, amely az első tanácsadás időpontjától 120 nap alatt használható fel. Ez azt jelenti, hogy megvan a szabadságod és lehetőséged arra, hogy eloszd az időt, ahogy neked a legjobban megfelel. Nincs többé  nyomás, csak te és a saját tempód. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előtte jelentkezz be, és készen állok, hogy támogassalak és inspiráljalak.  Ne engedd, hogy a változó napirended visszatartsa a motivációval való foglalkozástól. A motivációs rugalmas kártyája lehetővé teszi számodra, hogy szabadon alakítsd az időbeosztást, és igény szerint részt vegyél a támogató és inspiráló találkozókon. Szabadítsd fel a benned rejlő potenciált és teremts új lendületet az életedben! 

100 000 Ft