Óra állítás pozitívan

2020.10.26

Évente két alkalommal kell ezt átélnünk, ez mindig hoz egy kis változást, ha szeretnénk, ha nem. Ez is olyan körülmény, amit kénytelenek vagyunk elfogadni, de ettől függetlenül még használhatjuk a saját céljainkra is.

Mire is gondolok? 

Pl. felülvizsgálhatod, hogy tényleg szükséged van ennyi órára? minden kütyüdet kézbe véve az elmarad frissítéseket, vírus irtásokat meg teheted, mivel úgy is kézbe veszed, ha másért nem azért, hogy megnézd, hogy jó állt át e. Megtapasztalhatod a belső órádat. Reggeli szokásaidat újra gondolhatod.

Az előbb felsoroltak közül Én a kütyük rendezését szeretem a legjobban, mert az időzavar miatt picit "nyomibb" vagyok az átállítás napján ez egy olyan alkotó tevékenység, ami jó érzéssel tölt el 

"Megcsináltam! Ügyes vagyok!"

Most azonban a belső órám vizsgálatával is foglalkoztam (mostanában a szokások és az time menedzsment kapcsolatával sokat foglalkozok), pontosabban még most is. El kell fogadnunk, hogy van belső óránk, ritmusunk, ugyan ezen lehet módosítani, de sokkal könnyebben élünk, ha valamelyest figyelembe vesszük a belső óránkat.

Tudom, tudom, hogy most azt gondolod, de hogyan amikor időre kell mennem dolgozni, és a többi időpontos dolog, ami kitölti a napomat. 

Teljesen igazad van, de ha megnézed a napodat, megvizsgálod a szokásaidat rá fogsz jönni, hogy mindent azért csinálsz akkor, mert Te valamikor úgy döntöttél, hogy akkor teszed. Lehet, hogy anno az tényleg tökéletes időpont volt és a belső óráddal is összhangban volt. De minden változik, még a belső óránk is.

Gondold át kérlek, hogy az óra állítás miatt vannak-e olyan szokásaid, rendszeres dolgaid, amik emiatt nehezebben mennek, csúszol, nem esik olyan jól az óra állítást követő párnapban. Ha találsz ilyeneket akkor ideje felülvizsgálni az idő gazdálkodásodat.

Ne azt tedd, hogy erőt gyűjtesz és csak azért is tartod magad a korábbiakhoz, nézz magadba, tedd fel magadnak a kérdést "Jó, hogy most csinálom?" Lehet, hogy a válasz igen lesz, de ha nem akkor keress más időpontot az adott cselekvésre vagy hagyd el.

Vannak olyan dolgaink, amiket ciklikusan végzünk -pl. kerti/balkon virágok gondozása-, léteznek olyan dolgaink gondol pl. a sportolásra, amit délután szerettél csinálni, akkor esett jól, de ahogy korábban sötétedik, már inkább haza mennél délután és nem edzeni. 

Ez így rendben van, akkor tedd át reggelre. Lehet, hogy más mozgás esik így jó, pl. csoportos edzés helyett reggeli futás vagy jóga. Tudd, hogy mit szeretne a tested, mikor szeretné azt és ezeket figyelembe véve változtass.

Hogy miért?

Mert így lesz a hasznodra, mert így fogod jól érezni magad, mert így lesz könnyebb.

Ne felejtsd el, hogy a szokásaid érted vannak, az időgazdálkodás is Téged támogat, neked ad kereteket, Te vagy életed főnöke!

Ha a szokások felülvizsgálatában úgy érzed jól jönne egy kis támogatás akkor a "legyenek a szokásaink az asszisztenseink!" önfejlesztő csomagot ajánlom Neked: 

Minden jót!

Szeretettel: dr. Nagy Kata