Őrült december?!

2019.12.13

December sokunknak őrület. Rengeteg dolgunk van, vásárolunk, szervezzük a családi programokat, koordináljuk a családot, munkahelyen próbálunk mindet megcsinálni, és persze a karácsonyi party-k, találkozók.

Az adventi hetek így az év egyik legstresszeseb időszaka, mire eljön a szent este tejesen lemerülünk és nem vágyunk másra csak egy kis nyugalomra.

Ha kiengedem magamból a coach énemet azt mondanám, hogy egy kis tervezéssel, feladatütemezéssel sok dolgot tudunk nyugodtabban megcsinálni.

Azonban "emberként" tudom, hogy ez nem is egyszerű! Miért is?

Ez az időszakban szinte benne van a levegőben, hogy visszaemlékezzünk, felidézzünk régi kapcsolatokat, rég nem látott ismerősöket. Ahogy a városban egyre több helyen uralkodik el az ünnepi hangulat úgy tud bennünk ez az érzés erősödni. Ezért is van, hogy ezekben az időszakokban jobban keressük mások társaságát, ugyan egy kis ellentmondással panaszkodunk a sok dologról, az év végi hajtásról.

De, amikor már eltelt a találkozó első párperce, lelkünk megnyugszik és kezdünk "kisimulni". A találkozót követően valahogy újra erőre kapunk és tudjuk folytatni a karácsonyi őrületet. Amikor pedig eljön a szent este piciny mosollyal tölt el ezeknek a találkozóknak az emléke.

Valószínűleg Te is tapasztaltál ilyet!

Én már sokszor!

Mostanra "átkattintottam" úgy magamat, hogy tudatosan tervezek ilyen találkozókat, ha még novemberben eszembe jut, hogy valakivel már milyen régen találkoztam, illetve milyen régen nem hallottam felőle, tudatosan adventi időszakra ütemezem a megkeresést/találkozót. Ezzel a találkozó sokkal ünnepibb lesz, mivel kishercegesen már előtte "ünneplőbe öltöztetem a lelkemet".

Kívánom, hogy a következő napokban legyenek ilyen találkozóid, jobb, mint egy "nyugtató"!!! (nekem lesz pár)

Minden jót!

Szeretettel: Kata

Ha tetszett az írásom látogass el a https://www.facebook.com/coachinglazan/ oldalra és csatlakozz a közösségemhez https://www.facebook.com/groups/bsgcoaching/ ahol videós motivációs perceket is megnézhetsz.