Profi vagyok, de nem tökéletes!

2022.11.04

Sokszor a tökéletesség hajszolása okoz önbizalom hiányt, elégedetlenséget, rosszkedvet. Ez megnyilvánulhat külsőségekben is, gondoljunk csak a -főleg hölgyekre jellemzően- a tökéletes alak hajszolása érdekében a diétákra, de a tökéletesség hajszolása megjelenhet egy-egy esemény előkészítése során is, legyen tökéletes a szülinapi party, a karácsonyi vacsora. Példákat sorolhatnám.


Tökéletességre törekvés megjelenhet munkánkban is, tanulásunkban is, önfejlesztésünkben is, számtalanszor hallhatjuk, hogy "nem haladok úgy ahogy kellene" "oké meglett, de nem volt tökéletes". Ezekkel sajnos nem vesszük észre a valós eredményeinket, nem látjuk meg a kisebb változásokat.

Tökéletesség hajszolása lehet pozitív is, lehet motiváló is, gondoljunk csak a sprortolókra, számukra még jobb eredmény, a még tökéletesebb gyakorlat/formáció elérése valahol a tökéletességre törekvés, ami meg tudja adni a belső hajtóerőt is.

Amikor hajszoljuk a tökéletességet irigykedve nézünk másokra, keressük a különbséget és picit felmentve magunka az juthat eszünkbe, hogy igen, de ők profik.

DE, de ........

  • Mitől is profi valaki?
  • Attól, hogy tökéletes?
  • Mindig mindent megcsinál?
  • Mindig eléri a céljait?

Hát NEM!

A profi sem tökéletes, igaz, hogy a halogatás nem jellemző a hozzáállására, ezért tűnik úgy, hogy mindig mindent megcsinál. Valóban koránt sem biztos, hogy mindig elsőre, azonban folyamatosan tudatosítja megában, hogy mi is a célja. Célokhoz vezető út nem csak egy lehet, sőt menetközben merülhetnek fel úgy megoldási lehetőségek/utak is.

Elérkeztünk a legnagyobb különbséghez, ami megkülönbözteti a profit a többiektől.

Ez a megoldás keresés!

Profi attól profi valóban, hogy cselekvésben van, próbálkozik, de ha kiderül, hogy az nem vezetett el a célhoz, akkor keres valamilyen megoldást, sőt attól sem riad vissza, hogy módosítson a célon is. Mert könnyen lehet, hogy az eredeti cél nem volt reális, lettek olyan külső körülmények, amik hatással vannak a célra.

Picit elkanyarodva hívnám fel a figyelmedet, hogy vannak olyan körülmények, amikre nincs ráhatásunk pld: időjárás, ezekkel csak annyit kell foglalkozni, hogy meglássuk, hogy az eredeti célt mennyiben kell esetleg módosítani.

Profi észreveszi az eredményeit, értékeli azokat, von le belőlük következtetéseket, de nem bírálja, kritizálja magát ezzel tartja fen a magabiztosságát, ami táplálja az önbizalmát.

Ha így nézzük akkor sokkal több profi van!

Szeretettel:

dr. Nagy Kata


Ha nem hiszed el, hogy benned is lakozik egy profi, akkor motivációra van szükséged!  Ebben tudok segíteni a motivációs percek kártyákkal.

100 motivációs perc

Fedezd fel az új és rugalmas megközelítést a motivációs tanácsadásban! A Motivációs percek Kártyával lehetővé teszi számodra, hogy az időbeosztáshoz igazodva inspirációt és támogatást kapj, bármikor szükséged van rá. A változó napirend már nem tart vissza attól, hogy részt vegyél a motivációs tanácsadáson. A kártya lehetőségét arra, hogy rugalmasan tervezd meg a találkozókat, és ne aggódj, ha közbejön valami. Akár csak 15 perc nyugodtan tudsz szánni a motivációra, az is tökéletesen megfelel. A 100 perces kártya az első tanácsadás időpontjától 60 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy ebben a teljes mértékben kihasználja a tanácsadás nyújtotta előnyöket és segítséget. A kártya perceit az igényeid szerint oszthatod be, így mindig akkor veheted igénybe a szolgáltatást, amikor a leginkább szükséged van rá. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előbb kellett jelezni, hogy szeretnél időpontot foglalni. Egy alkalommal minimum 15 percet el kell használni, de ha több időre van szükséged, akkor is biztosítjuk a rugalmasságot és az igényeidhez való igazodást. A Motivációs percekkel lehetőség van arra, hogy személyre szabott segítséget kapj, amikor csak szükséged van rá. Hidd el, az élet minden területén tapasztalt az áttörést és a fejlődést, amelyet a motiváció hozhat. Ne hagyd, hogy a változó napirend visszatartsa az életcéljaid eredményétől!  Tedd meg az első lépést a motiváció felé, és tapasztalt meg az életed átalakulását a Motivációs Tanácsadás Rugalmas Kártyával!

30 000 Ft

200 motivációs perc

Motivációs tanácsadás időtatamát rugalmasan tudod ezzel a kártyával kezelni. Nem kell azon aggódnod, hogy ha közbe jön valami, akkor ki is marad egy alkalom. Ha eddig a változó napirendet tartott vissza, hogy részt vegyél motivációs tanácsadáson, akkor ez már nem lesz probléma. Ha csak 15 perc nyugodt időt tudsz megteremteni erre a célra az is rendben van. A 200 perces kártya perceit az első tanácsadás időpontjától számított 90 nap alatt kell felhasználnod. Tanácsadásra/mentorálásra időpontot elég 24 órával előbb foglalnod (egy alkalommal minimum 15 percet fel kell használnod.)

45 000 Ft

500 motivációs perc

Fedezd fel az új lehetőségeket a motivációs tanácsadásra szolgáló rugalmas utolsó kártyával! Többé nem kell aggódni az időbeosztás miatt vagy attól, hogy ki maradsz egy alkalommal, ha váratlan helyzetek merülnek fel. Ez a kártya megoldást nyújt a változó napirendek által korlátokra és lehetővé teszi számodra, hogy a saját ütemben részt vegyél motivációs tanácsadásokon. A 500 perces kártyával hatalmas rugalmasságot nyersz. Előfordulhat, hogy csak rövid időt tudsz szánni a motivációra a napodban, és ez teljesen rendben van! Mindössze 15 perc is elegendő, hogy feltöltődj, inspirálódj, és új lendületet kapj az életedben. Nem kell kompromisszumokat kötnöd más fontos teendőid vagy elfoglaltságaid miatt. A kártya 500 percet kínál, amely az első tanácsadás időpontjától 120 nap alatt használható fel. Ez azt jelenti, hogy megvan a szabadságod és lehetőséged arra, hogy eloszd az időt, ahogy neked a legjobban megfelel. Nincs többé  nyomás, csak te és a saját tempód. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előtte jelentkezz be, és készen állok, hogy támogassalak és inspiráljalak.  Ne engedd, hogy a változó napirended visszatartsa a motivációval való foglalkozástól. A motivációs rugalmas kártyája lehetővé teszi számodra, hogy szabadon alakítsd az időbeosztást, és igény szerint részt vegyél a támogató és inspiráló találkozókon. Szabadítsd fel a benned rejlő potenciált és teremts új lendületet az életedben! 

100 000 Ft