Spórolás vagy tudatosság

2022.08.05

Napokban olvastam egy írást, ami a jelenlegi rezsi emelkedéshez kapcsolódóan a spórolást elemezte ki. Eléggé felzaklatott az írás, de hagytam, hogy lecsendesedjen bennem. 

Azonban továbbra is fogtak a gondolataim a téma körül, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom Veletek.

Az írás lénye az volt, hogy hibás gondolat és cselekvés most spóroláson gondolkodni, mert az nem old meg semmit. Azt is boncolgatta az írás, hogy a spórolás a szegény gondolkodás megnyilvánulása és a jelen helyzetben, az lenne a cél, hogy valahogyan gazdagodjunk.

Abban egyetértek az írással, hogy önmagában a spórolás lehet a szegény gondolkodás megnyilvánulása is, de......

  • az, hogy számba vesszük milyen kiadásaink feleslegesek,
  • az, hogy jobban átgondoljuk mire is van igazából szükségünk,
  • az, hogy céljainkat szem előtt tartva rangsoroljuk kiadásainkat,
  • az, hogy megnézzük mik is van,
  • az, hogy új szokásokat alakítunk ki

NEM a szegény gondolkodás mód, hanem TUDATOSSÁG!!!!

Ezek mind tudatos lépések, amiknek  az eredménye az is, hogy lesznek megtakarításaink, könnyebben meg tudjuk oldani a rezsi emelkedés okozta nehézségeket. 

Önmagábban a spórolás negatív kicsengésű, de pozitív szemlélettel ami ebben az esetben NEM a spórolás elutasítása átfordítható. Mivel a pozitív szemlélet mindig a tudatos cselekvésben nyilvánul meg, tudatos cselekvés pedig mindig valamilyen cél eléréséhez vezető lépés. 

Célunk itt legyen az, hogy értékeljük, hogy mink van, változtatásoknál mindig keressük meg, hogy abból mi lesz a jó. Mondok pár példát:  

Biztosan sokszor halottad már azt, hogy ha bevásárló listával vásárolunk, akkor kevesebbet költünk, ez valóban így van. Azonban ha előre "megbeszéled magaddal", hogy ha sikerül ahhoz tartani magadat, hogy tényleg csak a listán szereplő dolgokat veszed meg akkor megjutalmazod magadat valamivel.

Ha a szokásos termékeid közül valaminek nagyon megemelkedett az ára, ne azért ne vedd meg, mert spórolni akarsz, hanem találj valami újat -ami persze lehet olcsóbb is- és így már nem hiányként hanem újként éled meg.

Korábban már hallhattad tőlem, hogy a szavaknak nagy ereje van. Jó magam már évek óta nem használom azt a kifejezést, hogy "olcsó", úgy érzem, hogy ez nem pozitív kifejezés, nem segíti elő a gyarapodásomat, ezért Én azt használom, hogy 

"barátságos árú". 

Az eredmény pedig az, hogy mióta erre áttértem valóban gazdagodok,  és mindig találok barátságos árú dolgokat.

Szóval NEM kell spórolni, helyette legyünk tudatosak!!!! Az eredmény pedig sokkal több lesz, mint ha csak spóroltunk volna. 

Ez a valódi gazdag gondolkodás!

 Minden jót Nektek!

Kata

Tudatosság növelését szokásainak támogathatják.

Ha szeretnéd szokásaidat még inkább szolgálatodba állítani akkor ajánlom Neked a "Szokások a segítőink" kiskönyvet, melyet megtalálsz termékeink között.

Termékek

100 motivációs perc

Fedezd fel az új és rugalmas megközelítést a motivációs tanácsadásban! A Motivációs percek Kártyával lehetővé teszi számodra, hogy az időbeosztáshoz igazodva inspirációt és támogatást kapj, bármikor szükséged van rá. A változó napirend már nem tart vissza attól, hogy részt vegyél a motivációs tanácsadáson. A kártya lehetőségét arra, hogy rugalmasan tervezd meg a találkozókat, és ne aggódj, ha közbejön valami. Akár csak 15 perc nyugodtan tudsz szánni a motivációra, az is tökéletesen megfelel. A 100 perces kártya az első tanácsadás időpontjától 60 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy ebben a teljes mértékben kihasználja a tanácsadás nyújtotta előnyöket és segítséget. A kártya perceit az igényeid szerint oszthatod be, így mindig akkor veheted igénybe a szolgáltatást, amikor a leginkább szükséged van rá. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előbb kellett jelezni, hogy szeretnél időpontot foglalni. Egy alkalommal minimum 15 percet el kell használni, de ha több időre van szükséged, akkor is biztosítjuk a rugalmasságot és az igényeidhez való igazodást. A Motivációs percekkel lehetőség van arra, hogy személyre szabott segítséget kapj, amikor csak szükséged van rá. Hidd el, az élet minden területén tapasztalt az áttörést és a fejlődést, amelyet a motiváció hozhat. Ne hagyd, hogy a változó napirend visszatartsa az életcéljaid eredményétől!  Tedd meg az első lépést a motiváció felé, és tapasztalt meg az életed átalakulását a Motivációs Tanácsadás Rugalmas Kártyával!

30 000 Ft

500 motivációs perc

Fedezd fel az új lehetőségeket a motivációs tanácsadásra szolgáló rugalmas utolsó kártyával! Többé nem kell aggódni az időbeosztás miatt vagy attól, hogy ki maradsz egy alkalommal, ha váratlan helyzetek merülnek fel. Ez a kártya megoldást nyújt a változó napirendek által korlátokra és lehetővé teszi számodra, hogy a saját ütemben részt vegyél motivációs tanácsadásokon. A 500 perces kártyával hatalmas rugalmasságot nyersz. Előfordulhat, hogy csak rövid időt tudsz szánni a motivációra a napodban, és ez teljesen rendben van! Mindössze 15 perc is elegendő, hogy feltöltődj, inspirálódj, és új lendületet kapj az életedben. Nem kell kompromisszumokat kötnöd más fontos teendőid vagy elfoglaltságaid miatt. A kártya 500 percet kínál, amely az első tanácsadás időpontjától 120 nap alatt használható fel. Ez azt jelenti, hogy megvan a szabadságod és lehetőséged arra, hogy eloszd az időt, ahogy neked a legjobban megfelel. Nincs többé  nyomás, csak te és a saját tempód. Az időpontfoglalás sem lehetne egyszerűbb! Mindössze 24 órával előtte jelentkezz be, és készen állok, hogy támogassalak és inspiráljalak.  Ne engedd, hogy a változó napirended visszatartsa a motivációval való foglalkozástól. A motivációs rugalmas kártyája lehetővé teszi számodra, hogy szabadon alakítsd az időbeosztást, és igény szerint részt vegyél a támogató és inspiráló találkozókon. Szabadítsd fel a benned rejlő potenciált és teremts új lendületet az életedben! 

100 000 Ft

200 motivációs perc

Motivációs tanácsadás időtatamát rugalmasan tudod ezzel a kártyával kezelni. Nem kell azon aggódnod, hogy ha közbe jön valami, akkor ki is marad egy alkalom. Ha eddig a változó napirendet tartott vissza, hogy részt vegyél motivációs tanácsadáson, akkor ez már nem lesz probléma. Ha csak 15 perc nyugodt időt tudsz megteremteni erre a célra az is rendben van. A 200 perces kártya perceit az első tanácsadás időpontjától számított 90 nap alatt kell felhasználnod. Tanácsadásra/mentorálásra időpontot elég 24 órával előbb foglalnod (egy alkalommal minimum 15 percet fel kell használnod.)

45 000 Ft

Mesékkel könnyebb!

Mesék nem csak a gyerekeknek valók!  Ha nyomasztanak a minden napok akkor egy mese még a problémáid megoldásában is segíthet. Ehhez csak egy kicsit másként kell mesét nézned. Hogy hogyan azt megismerheted ebből a ki kiskönyvből.  E-book

1 500 Ft

Motivált minden napok

Sokat halljuk, hogy legyél motiváltabb! De mi is az a motiváció? Jim Rohnt idézve: "A motiváció mozdít meg, de a szokás az, ami mozgásban tart."  Nagyon fontos tisztázni azt, hogy a motivációt külső személyek, körülmények csak rásegítenek, nem onnan jön a motiváció, mindenkinek a saját döntése, hogy ezt a rásegítést beépíti e magába.  Motiválni igazából saját magadat tudod, hogy ezt hogyan tedd ahhoz az első lépés, hogy tisztába kerülj azzal, hogy mi jelent Neked motivációt. Ez a kis könyv összefoglalja a motiváció miben létét, betekintést ad a motiváció, mint vezetés elméleti terület szakirodalmába és nem utolsó sorban segít abban, hogy megleld a saját hajtóerődet. Mert így lesznek a minden napjaid motiváltak.

1 500 Ft

Szokások a segítőink

Gyakran érzed úgy, hogy a szokásaid "gúsba kötnek"? Számtalanszor próbáltál már új, jónak tűnő szokásokat kialakítani, de igazából nem sikerült?  Ennek nem kell így lennie a jövőben! A kiskönyv segítségével megértheted és elsajátíthatod, hogy hogyan is kezeljd a szokásaidat. Miért is jók? Hogyan is alakíthatók ki? Jó pár pozitív szemléletű, a csak lazán könnyedén életszemlélethez kapcsolódó konkrét szokás kialakításához is segítséget kapsz. A könyvben olvasottakat azonnal tudod használni! E-book 

1 500 Ft

Probléma megoldás TITKA

Gyakran érzed úgy, hogy a problémák csak jönnek és jönnek?  Szeretnél egy jó varázsigét amivel minden problémádra könnyedén megoldást lelnél? Ugyan varázsigét nem tudunk, de ebből a könyvből megismerhető lesz, hogy hogyan lehet könnyedén megoldásokat találni. Miért is van jelentősége a nézőpontoknak és gondolkodás módoknak. A könyv a megoldás kereső programmal együtt nyújt stabil minden napokba beépülő tudást. E-book Ha még gyakorlatibb ismeretekre vágynál akkor nézd meg ez a programunkat is:  Kiút a problémák útvesztőjéből

1 500 Ft