Szangvinikus, fő a vidámság, játékosság!

2021.03.26

A "szangvinikus" kifejezés a meleg, vidám, eleven temperamentumot jelöli. A szangvinikusnak környezetével szemben erőteljes befogadó képessége van, a külső benyomásokra fogékony, érzelmei nagyon befolyásolják.

Érzelmei változatosak, gyorsan jönnek létre, nem túl erősek és nem is igazán tartósak; társas kapcsolataiban aktív, kifelé forduló, könnyen alakítja ki azokat; nyitott, beszédes, mozgékony.

A szangvinikus vérmérsékletű ember gondtalan, reményekkel teli, nagy jelentőséget tulajdonít minden pillanatnyi elfoglaltságának, azonban a következő pillanatban megfeledkezik az egészről.

Barátkozó, részt vesz a tréfában, semmit sem vesz túl komolyan. Szokásos hibáitól nehéz eltéríteni. A munkába könnyen belefárad, könnyen megunja. A kitartás nem erőssége.

A szangvinikus beszéde élénk, friss, tele van melegséggel, ami gazdag, érzékeny természetéből fakad. Az ilyen típusú ember könnyen köt barátságokat, ismeretségeket. Akár otthon, akár úton, munkában vagy pihenőidben.

A szangvinikus meleg érzelmű ember, azonban, ha elveszíti nyugalmát, haragos is tud lenni. Rendszerint nem tart sokáig, hamar elfelejti és kész a bocsánatkérésre. A szangvinikus ember mindig a jelenben él.

Képes arra, hogy beleélje magát mások gondolataiba és érzéseibe. Jól tud alkalmazkodni környezetéhez.

A szangvinikusnál nincs bájosabb, hódítóbb ember.

Nagyon könnyen csinál karriert, ezzel szemben nem mindig használja ki a nagyszerű alkalmakat. Rendkívül érzékeny és együtt érző. Született hajlama van a betegekkel és a gyermekekkel való foglalkozásra. Képes a teljes élet megélésére. Éles szeme van a formákhoz és a színekhez, a természethez, a művészethez, az emberekhez, az állatokhoz és a növényekhez.

Nem túl előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy megbízhatatlan és felületes. Szándékosság nélkül feledkezik meg mind ígéreteiről, mind kötelezettségeiről. A lelki egyensúly és a józanság hiányzik belőle. Életében elvész az összefüggés és a következetesség.

Az ilyen ember született optimista.

A szangvinikusnak személyiségtípusnak sosem nő fel igazán. Mindig is játékos és komolytalan marad. Legfeljebb a játékszerek, játszótársak és terek.

A szangvinikus szó szerint is színt visz az életbe. Általában véve változatosabban öltözködik, mint az átlag, hajlamos feltűnő kiegészítőket, tárgyakat választani.

Ha szeretnéd magadat egy kicsit jobban megismérni, megleni azt, hogy hogyan tudd magadat jól kezelni akkor ajánlom Neked a Motivált Minden napok programot.

Program részleteit itt tudod megnézni:


Köszönöm, hogy végig olvastad és megtiszteltél a figyelmedel.

Minden jót Neked!

dr. Nagy Kata