Szavak, gondolatok kapcsolata

2020.05.22

Erről a témáról már régóta szerettem volna írni, rengeteg gondolatom van ehhez kapcsolódva. 

Azonban amikor nekiláttam írni nehezen jöttek a tényleges szavak, jó lett volna, ha a fejemben lévő gondolatokat nem nekem kellett volna megfogalmaznom. Ez az érzés ráébresztett arra, hogy a gondolataink és szavaink között milyen fantasztikus kapcsolat is van, egy olyan kapcsolat, ami nagyon finom szálon kapcsolódik és közben egy materizálódó átalakuláson megy át.

Picit olyan, mint egy teleportáló készülék, mind egyik ponton ott van, aminek kell lennie, de útközben valami teljesen más módon van.

Itt most nem csak a leírt, hanem a kimondott szavakra is gondolok, mindnek van gondolati vetülete, és minden gondolatnak vannak szó vetülete is, és ezek hatnak ránk. Azonban, ha már szavak akkor nem csak ránk, hanem aki azt megismerheti annak a gondolataira is tudunk hatni.

Sokszor azért alakulnak ki konfliktusok mert az egyik nem azt értette (gondolta) amit a másik szeretett voltan. Ennek sok oka lehet, de Én most arra világítanák rá, hogy egy kicsit mindegyikünknek más-más "értelmező szótára" van.

Ügyfeleimmel gyakran vizsgáljuk meg, hogy az ő, illetve mások "értelmező szótára" szerint mi mit is jelenthet, milyen gondolatokat ébreszthet. Sokszor már akkor nagyon látványos tud lenni a különbség amikor jómagam visszamondom, hogy mit is értettem abból, amit mondott. Szinte az ő szavait ismétlem meg, de még is benne vannak az én gondolataim, illetve ahogy már tőlem hallja más gondolatok tudnak keletkezni benne, mint akkor, amikor kimondta.

Ez az apró gyakorlat "játék" nagyon hasznos tud lenni kapcsolatainkban is, mert ha időről-időre tisztázzuk, hogy ki mit is ért az adott dolog alatt sok-sok konfliktus elkerülhető. Önmagában, ha tudatosítjuk magunkban, hogy a másiknak más lehet az "értelmező szótára" már elég is lehet, hogy egy felmerülő problémánál/elakadásnál gyorsan ráleljünk a megoldásra. Hiszen már ez önmagában egy másik nézőpont.

Ahogy az elején írtam rengeteg gondolatom van még ezzel kapcsolatban, csak a szavakká való materizálódás nincs még meg, ezért most ezt az írást be is fejezem, de majd élő szóban fogom folytatni. A videókat a "csak lazán könnyedén" clubban tudod megnézni. A Clubhoz itt tudsz csatlakozni.

https://www.facebook.com/groups/bsgcoaching/?ref=group_header

Minden jót!

Szeretettel: dr. Nagy Kata

Ugye tudod, hogy ha a minden napok gondjainak megoldása "döcögősen" megy, akkor Én tudlak támogatni abban, hogy ez gyorsabb legyen? 

Támogatni tudlak többek között a Kiút a problémák útvesztőjéből című programmal is.