Szeszélyes április

2023.04.14

Áprilisban szinte mindig változékony az idő, akár egy hét leforgása alatt több évszakot is megtapasztalhatunk. Szoktuk emberekre is használni nem túl pozitív jelzőként, hogy szeszélyes, mint az április.

De ha bele gondolsz a kontinentális égöv alatt teljesen normális ez a változékony idő, nem akarok meteorológiai értekezésbe átcsapni, de ilyenkor a ledermedt természet kezd feléledni, csapadék, napsütés, melegedő légkör kölcsönhatásai generálják a változékonyságot. A természetnek pedig pont ez kell, tudom a mértéken és az időzítésen már lehetne vitatkozni.

Ha megfigyeled magadat, a környezetedet tavasszal főleg áprilisban a hangulatunk is ingadozóbb, ezt csodásan rá lehet fogni az éppen aktuális időjárásra -süt a nap, esik az eső-, valójában ez abból jön, hogy az évből már eltelt egy negyed év, ez akaratlanul is hatással van ránk. Hol elégedettek vagyunk, hogy mennyi minden történt már, hogy mennyi mindent elértünk, hol pedig elégedetlenek, hogy már mennyi idő eltelt és semmi se történt, semmit se haladtunk. Igen, mert 3 hónap lehet sok és kevés is, ennek megítélése attól függ, hogy hogyan tervezünk, hogy hogyan határozzuk meg a céljainkat.

Van még egy fontos dolog: rendszeresen szembesíteni kell magunkat azzal, hogy mit értünk el!!!! Ez segít, hogy reálisan érzékeljük az idő múlását, ne legyenek lehetetlen élvárásaink.

Az eredmények számba vételének mindig járulékos eleme, hogy átfut az agyunkon az is, hogy mivel nem úgy állunk ahogy szeretnénk, de mivel a fókuszt az eredményekre helyezzük jobban tudjuk módosítani a terveinket, illetve reálisabban látjuk azt, is, hogy miért alakult úgy ahogy.

Ez ismét egy apró módszer, de ezzel kiegyensúlyozottabb leszel, hangulatod stabil nyári lesz!!!!