Te hiszel magadban?

2020.11.17

Cél állítás, céltudatosság gyakorlásának megfigyelésére a sportolók pályája ad kiváló lehetőséget.

Nem régiben az egyik sportoló (forma 1-es pilóta) elég nehéz futam utáni győzelmét követően fogalmazott úgy, hogy a futam egyrészén nem tudta, hogy meg lesz a győzelme, de hitt magában, és ez a hite segítette abban, hogy jól felismerje a pillanatnyi lehetőségeket, alkalmakat.

Nem bízott magában, hanem HITT magában.

Gondolhatod, hogy a kettő szinte ugyan az, de nem.

Mind kettő pozitív jellegű.

Azonban, ha "csak" bízol magadban, ha "csak" önbizalmad van akkor reménykedsz, hogy a jövőben jó lesz. Építed magad, erősíted magad, de ennek fenntartásához szükséged van külső megerősítésekre.

Ellenben, ha már hiszel magadban, akkor már tudatosan is tudod, hogy képes vagy rá, MOST. Nincs szükséged külső jelekere, nem arra gondolsz, hogy igen meg LESZ minden, hanem arra, hogy meg VAN minden és csak a következő lépésre koncentrálsz. Ha hiszel, akkor nincs benned kétely, hogy eléred-e a célodat, nem vagy bizonytalan a célod elérésében sem.

Ne értsd ezt úgy, hogy nem fontos az önbizalom, a cél állítás, a tervezés, ezek nagyon fontosak, ezek képezik az alapját annak, amikor már HISZEL is.

Sok-sok minden olvastam az elme, a gondolataink erejéről, sok-sok megközelítésben, egy dolog mindben azonos volt.

MOST!

JELEN VAN CSAK!

És valóban ezt mutatja meg ennek a pilótának a története. Ő sem gondolkodott mindig így, nem mindig volt ilyen a szemlélete. Előtte kialakította, felépítette a magabiztosságát, utána megerősítette az önbizalmát és ezt követően elkezdett hinni magában, hinni a céljaiban. Pályafutásának eredményeit nézve ez a lelkifolyamat remekül le is követhető.

Gondolataimat azzal zárom, hogy

HIGGY MAGADBAN, HIGGY A CÉLJAIDBAN!


Minden jót szeretettel: dr. Nagy Kata


Ha szeretnéd az önmagadban való HITET elősíteni akkor ebben, mint motiváció mentor tudlak támogatni. 

Jelentkezz egy konzultációra!