ToDo lista Téged motivál?

2021.02.16

Valószínűleg sokan éljük a napjainkat "ToDu" feladatlisták között, ez még önmagában nem is rossz. 

Ezek a listák segítenek életünk, munkánk szervezésében, általuk a haladásunk is nyomon követhető.

De Te, hogy érzel, amikor a ToTu listád csak szaporodik, alig vannak pipák?

  • Mérges leszel?
  • Elszomorodsz?
  • Önvád fog el?
  • Elgondolkozol?
  • Öröm tölt el?

Ha mérges leszel azzal megoldódnak/elintéződnek a listán lévő feladatok? Nem valószínű, szerintem ezért nincs is értelme ezen mérgelődni.

Ha szomorkodsz még jobban magad alá kerül és a benned lévő kicsi lendület is elillan és még annyira sem haladsz, az eredmény pedig az lesz, hogy még jobban szaporodni fognak a feladataid.

Ha elkezded vádolni magad, vagy a környezeted miatt kifogásokat, magyarázatokat keresni az sem okozza azt, hogy a listáról kerülnek le feladatok.

Ha egy kicsit elgondolkozol talán rájöhetsz arra, hogy van, amit már egy másik feladat révén már meg is csináltad, vagy felismerheted azt is, hogy prioritását vesztette. Akár felidéződig benned egy cikk, ami a feladatok priorizálásáról szólt, vagy úgy döntesz ideje átbeszélned a feladataidat a munkatársaddal/főnököddel/családtagjaiddal.

Ha esetleg öröm tölt el akkor vélhetően ebben látsz visszajelzést arra, hogy fontos vagy, hogy szükség van rád.

ToDu lista használatával az előzőekben írt valamennyi érzést átéltem már, ha teljesen őszinte akarok lenni akkor az "elgondolkodom" érzetet szeretem a legjobban. Azért mert,  sokszor ilyenkor jöttem rá, hogy amit feladatnak tekintettem az nem is egy feladat, hanem egy cél, és a cél eléréséhez esetek többségében több lépésre, feladatra van szükség. Az ilyen felismeréseim vezettek el odáig, hogy már szigorúan ügyelek arra, hogy elválasszam egymástól a célokat és a feladatokat, pontosabban ToDu listára csak az kerüljön, ami valóban feladat.

Ehhez azonban az is kell, hogy tudjam mik a céljaim, tudjam, hogy a célomhoz milyen lépések vezetnek és a lépések milyen feladatokból tevődik össze.

Ezzel a módszerrel a ToDu listám -ezt már applikációban vezetem- kifejezetten motivál, szuper érzés látni, akikor szép zöldre vált! Arra is jó, hogy mikor ránézek a listára emlékeztetem magam a céljaimra, mivel hajlamosak vagyunk a sok-sok feladat között elfeledkezni a céljainkról.

Ha írásom felkeltette az érdeklődésedet, hogy Én hogyan csináltam keress bizalommal szívesen megosztom veled a kikísérletezett módszeremet, amit már jó pár ügyfelemmel is teszteltettem.

Tudod, a tudás befektetés a jövőbe!

egy konzultációra!