Tökéletlenségből tökéletes

2022.12.16

Ünnepek kapcsán sok minden jut eszünkbe, öröm, család, emlékezés és lehetne még folytatni a sort.

Azonban a készülődés során ilyen pozitív érzések helyett az idegeskedés, kapkodás, feszültség, aggodalom uralkodik el rajtunk, és mire eljön a szent este teljesen kimerültek leszünk.

Kimerülten pedig nem tudjuk úgy megélni ahogy szeretnénk és ez nem azért van, mert nem olyan, hanem mert nem vesszük észre.

Törekszünk a tökéletesre és közben elfeledkezünk az ünnep lényegéről, arról ,hogy ez a szeretet ünnepe!!!

Egyik évben, amikor kísérlettett tetem a bejgli sütésre az vezérelt, hogy tökéletes lesz, hát nem lett az.... De akkoriban már próbáltam "nevelni" magam a pozitív szemléletre, ezért -bevallom még nem nevetgélve- úgy döntöttem, hogy a sok önmagában finom részeket nem fogom kidobni, ezért beáztattam tejbe, főztem egy jó kis pudingot és összekevertem a bejgli kísérlettel. Az eredmény valami különleges, egyedi desszert lett, ami nagyon ízlett mindenkinek és amikor elmeséltem hogyan is készült mindenki és már Én is jót nevettem. Azóta is mosolyt csal az arcomra amikor erre visszagondolok.

No azóta sem sikerült megismételnem, így valóban különleges ünnepi étellé vált az elrontott bejgli kísérletem.

Tudom ha évekig így működtél nehéz ezen változtatni, de meg lehet próbálni. Ehhez elég lehet annyi is, hogy mosolyogsz illetve észre veszed azt ha valaki mosolyog.

Ha valami nem úgy sikerül bosszankodás helyett nevess egyet és légy kreatív.

Szóval kívánom, hogy mosollyal, nevetéssel teli legyen már a készülődésed.

Szeretettel:

KATA


Szeretettel:

KATA


Érdekel az ünnepi meglepetésünk?