Tudatosság mindenek felett!

2020.07.03

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon szeretem a különböző kupon napokat, már több éve várakozással teli várom, hogy megtudjam milyen kuponok lesznek. Nem régiben vissza próbáltam emlékezni, hogy ezt miért is kezdtem el és akkor jöttem rá, hogy mióta tudatosabban élem az életemet azóta.

Tudom sokknak vannak kétségei a kupon napokkal szemben, többen vélekednek úgy, hogy az akciók nem is igazi akciók mert előtte felviszik az árakat és igazából nincs is kedvezmény. Ezzel nem szeretnék most vitatkozni, biztosan voltak ilyen esetek is.

DE!

Mivel rájöttem, hogy kupon napos "mániám" és tudatosabban éljük az életünket nálam egybe esett, ez a következőket is jeleni:

  • Kupon napokat megelőző hónapokban szinte nem vásárlok semmit.
  • Meglévő dolgaimra jobban figyelek.
  • Többször át gondolom mire is van szükségem.
  • Figyelem a kínálatokat.
  • Ruháim, táskáim, kozmetikumaim között szelektálok.
  • Szekrényekben megnézem mennyi hely van.

Ezek alapján ténylegesen tudom, hogy mit is szeretnék venni amire ténylegesen szükségem van. A rendrakásokkal remekül rá tudom döbbenteni magam, hogy amit a legutóbbi -fél évvel ezelőtti- kupon napon szereztem be és még nem is használtam/viseltem arra igazából nincs is szükségem. Ha valamit nagyon szeretnék akkor a meglévő készlettel úgy gazdálkodok, hogy kitartson.

Ebből láthatod, hogy mit is jelent a tudatosság ebben a megközelítésben.

DE!

Amikor közelednek a napok átgondolom, hogy miket is szeretnék beszerezni, mennyi időm lesz az adott héten és melyik üzletekbe/bevásárló központba célszerű mennem. Ilyenkor a normál teendőim mellett azt is átszoktam gondolni, hogy ha nem tudok sok időt rászánni, akkor melyik üzletben mikor mekkora a forgalom, mert ha sietnék akkor ne legyen tömeg. Ez gyakorlatilag tudatos Time menedzsment.

Számba veszem, hogy az üzleteket milyen sorrendben nézem meg, mert például, ha egy drogáriában megvásároltam kuponokkal a negyedéves öblítő készletet, akkor azokkal nem célszerű fürdőruhát válogatni/próbálni. Látod ez is egy kis tudatosság.

Ha tudom, hogy milyen darabokat szeretnék majd megpróbálni akkor a vásárlós szettemet is úgy alakítom, hogy gyorsan tudjak próbálni. Hogy mire is gondolok? Ha felsőket szeretnék, akkor nem veszek fel garbót, ha csini körömcipőt tervezek beszerezni akkor nem sport zoknit veszek fel (cipő boltot délutánra tervezek, mert akkor már egy kicsit dagadtabb a lábam és amelyik cipő így is kényelmes az tuti jó lesz). Látod ez is egy kis tudatosság!

Ezeknek meg van az az értelme is, hogy közben jó pár bosszúságtól megkíméled magad, és így tényleg könnyed, örömteli vásárlásod lesz.

Tudatosságnak meg van az a mellékterméke is, hogy már a rákészülés is izgalommal teli és a végén szinte gyermek módra tudunk örülni és természetesen rendkívül elégedettek is leszünk magunkkal.

Nem tudom kinek számít, de ha így vásárolsz még a párodnak is lesz kedve "szatyor vivőnek" melléd szegődni. Neked elég annyi plusz, hogy valamelyik éttermes kupon felhasználásával egy finom "kajcsival" megajándékozod.

Láthatod, hogy egy kis tudatossággal mindent megvehetsz, amit szeretnél és tényleg lesz egy laza és könnyed napod!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Laza tudatosságod fejlesztésében tudlak támogatni! Foglalj időpontot egy tanácsadásra.

Időpont foglalás

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet pozitív szemlélettel lazán és könnyedén várásrolgatni, akkor néz bele ebbe a csatornába, mert a cikkhez kapcsolódó videót is talász: