Ünnepi hangulat varázs ütésre

2022.12.06

Karácsony várás és az ünnepi hangulat nem mindig jár együtt. Karácsony várás az is, hogy "legyünk már túl rajta".


Sokszor hangzik el az is, hogy ezt csak a gyerek várják, felnőtteknek inkább teher. 

Hangulat min is múlik?

Igazából magunkon. Ha nem jön magától hathatsz magadra.

Ünnepi hangulat egy speciális motiváció és mivel leginkább magunkat tudjuk motiválni így leginkább magunkat tudjuk ünnepi hangulatba helyezni.

Könnyű azt mondani, hogy senkinek sincs az, hogy a jelen helyzetben, ilyen árak mellett nincs az embernek ünnepi hangulata, hogy nincsenek díszkivilágítások.

Ha jobban belegondolsz ezek igazából kifogások és nem is teljesen igazak.

Mert észreveszed a plázákban a karácsonyi díszítést? Tudom erre lehet az a válasz, hogy persze és hogy oda is begyűrűződött a váltság hiszen múlt éveben is ugyan ez volt, de ne ezt lásd meg hanem azt, hogy VAN!!!

  • Észrevetted, hogy a villamos fülkében pici karácsonyfa van a vezető mellett?
  • Észrevetted, hogy több kirakaton masni van?
  • Észrevetted, hogy milyen szép a templom ajtaján a pici csengő?
  • Folytatva a tippeket, mi akadályoz abban, hogy már most karácsonyi zenéket hallgass?
  • Mi akadályoz abban, hogy megnézz egy kimondottan karácsonyi filmet?
  • Mi akadályoz abban, hogy már most előszedd a karácsonyi mintás terítőket?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy karácsonyi mintás bögrét használj?

Semmi!

Kérlek gondold át mik voltak a múltban azok az apróságok, amiktől ünnepi hangulatod volt.

Ha a visszaemlékezés éppen fájó lenne akkor találj teljesen új szokásokat!

Miért kellene mindennek ugyan úgy lenni, mint szokott? Ha nem jó visszaemlékezni akkor csináld másként!

Ha már kezd eleged lenni a felsorolásból hidd el ezt tapasztalatból írom. Nekem sem jön mindig magától az ünnepi hangulat, kell egy kis rásegítés. Ehhez csupán egy kis tudatosság és önmegfigyelés kell.

A fentieket csak ötlet adónak szántam, enged meg magadnak, hogy beinduljon az elméd és ami eszedbe jut azt próbáld ki. Lehet, hogy nem lesz azonnali hatása, lehet hogy később találsz mást amivel rátudsz segíteni arra, hogy ünnepi hangulatba kerül. Az az első lépés, hogy kizökkentsd magad abból a mantrából, hogy "nincs ünnepi hangulatom", ha ez sikerül már az is nagy eredmény.

De felmerülhet az is, hogy miért kell ünnepi hangulatban lenni?

Nem kell!!!!

Ha jól érzed magad a "normál" hangulatodban, ha nincsenek negatív gondolataid, akkor legyél így.

De.....

Az ünnepi hangulat más, mint a minden napi. Az adventi időszakban az a legcsodálatosabb, hogy van időnk a ráhangolódásra. Ünnepi hangulatban picit elvarázsoltabbak vagyunk, ezzel a hozzá állással jobban el tudjuk elengedni az évet. Képesek vagyunk megállni és megengedni magunknak azt, hogy megéljük a pillanatot. Megengedni magunknak azt, hogy előtörjön belőlünk a gyermek, rácsodálkozunk az apróságokra, figyeljünk egymásra.

Ez kell ahhoz, hogy lendületet vegyük a folytatáshoz. Hasonlattal élve, az autóknak is meg kell állni néha tankolni, az ilyen megállásnál lemossuk a szélvédőt is, kidobjuk a szemetet, megmozgatjuk egy picit magunkat, eszünk egy pár falatot, iszunk egy kortyot. Ezek után felfrissülve tudjuk folytatni utunkat. Ilyenek az ünnepek is és mint ahogy a megálló előtt már készülünk a megállásra, keressük a benzinkutat, nézzük a km állást az ünnepre hangolódás is pont ilyen

Volt egy idős rokonom, aki többször megjegyezte, hogy meg kell tanulni ünnepelni. Azt is mondta, hogy nem csak magunk miatt fontos, hanem mások miatt is, mert az ünnepi hangulat ragadós!!!

Az ünnepi hangulat ragdós, ha nem megy, hogy magadat hangulatba hozd, akkor annyit engedj meg, hogy mások hangulata átragadjon rád. Ha egy kollégád karácsonyi lázban ég, ne hurrogd le, inkább mosolyogj rajta, ha karácsonyi party-n vagy ne legyél teljesen kívül álló, hallgasd meg mások lelkesedését.

És még egy tanács: 

MOSOLYOGJ!!!!


Van egy meglepetésünk!