Úti naplóm és a COVID

2021.11.03

Írogatós vagyok, "rendes" naplóírás szokásának kialakításával még dolgozok magamon. Azonban már több, mit 5 éve utazásaink során vezetek egy kis úti naplót.


Első alkalommal, azért kezdtem el, mert sok programunk volt és szerettem volna pontosan rögzíteni, hogy hol is jártunk, mit néztünk meg. Ez igazából tárgyilagosan rögzítette, hogy az adott napon hol jártunk. Következő alakalommal már úgy éreztem, hogy ez kevés és már azt is leírtam, hogy hol mi volt jó, mi tettszett, illetve az "utókornak" praktikus megjegyzéseket is tettem. Egy idő elteltével már papírra vetettem az adott naphoz, élményhez kapcsolódó gondolataimat is.

"Rendes" naplóírásnál sokszor hozzuk fel azt, hogy nincs időnk rá, felmerülhet benned a kérdés, hogy egy utazás/ nyaralás során hogyan is volt erre időm. Bevallom ezt a kérdést Én is feltettem magamnak amikor hűtlen lettem a naplómhoz, és be kellett ismernem, hogy könnyedén találtam rá időt és alkalmat. Hogy miért is ment könnyedén? Erre már nehezebben leltem meg a választ.

Tulajdon képen világosan és konkrétan meghatároztam, hogy miért, mi célból akarok úti naplózni, rögzíteni akartam, hogy hol is jártunk, mit láttunk, ezt azért, hogy a későbbiekben pontosan fel tudjuk idézni és ha újra oda fogunk utazni még felkészültebbek legyünk.

"Rendes" naplózni is így lehet, de erről majd külön írok.

Visszatérve az úti naplózásomhoz, már több füzetet teli írtam (kicsi füzeteket használok, mert azok kicsi táskában is elférnek és akár egy váróteremben kézben is tudok írni), legutóbbi utazásunknál az utolsó napi bejegyzésnél lettem figyelmes arra, hogy ezt a füzetet a COVID kezdetekor kezdtem meg. Ugyan még bőven van benne hely, de így másmegvilágításba került ez az egész időszak.

Ez elmúlt időszakban időnként bennem is felmerültek olyan negatív gondolatok, hogy milyen rossz, hogy most nem lehet utazni, alig lehet valahová menni. Azonban teljesen tárgyilagos, objektív tények -naplómban vannak teleírt oldalak-, tehát a kesergő gondolataim nem valósak, ebben az időszakban is lettek csodás úti élményeim.

Ha már eljutottam a COVID időszakos jelenhez, meg kell állapítanom, hogy úti naplóm korábbi füzetei mennyit segítettek a "maradj otthon" időszakban. Korábbi fotóink rendezése során a füzetek sokat segítettek és egy-egy virtuális utazásos hétvége előkészítésében is nagy segítség volt. Még abban is segített, hogy ha nem tudtam mit is főzzek az úti naplóm bejegyzéseiből tudtam meríteni, mit is ettünk? milyen étel ízlett? Eredmény pedig változatosabb vacsik lettek a bezártság ellenére.

Igazából, ha ebből a nézőpontból tekintek az úti naplózásommal sokkal többet értem el, mint amit reméltem, az induló célomat, miértemet jóval kibővítettem. Valamint a COVID időszak megítélése is árnyalódott bennem.

Mindent összegezve ez az egyik legjobb szokásom!!!!

Minden jót Neked!

Szeretettel: dr. Nagy Kata


Motivált minden napok

Sokat halljuk, hogy legyél motiváltabb! De mi is az a motiváció? Jim Rohnt idézve: "A motiváció mozdít meg, de a szokás az, ami mozgásban tart."  Nagyon fontos tisztázni azt, hogy a motivációt külső személyek, körülmények csak rásegítenek, nem onnan jön a motiváció, mindenkinek a saját döntése, hogy ezt a rásegítést beépíti e magába.  Motiválni igazából saját magadat tudod, hogy ezt hogyan tedd ahhoz az első lépés, hogy tisztába kerülj azzal, hogy mi jelent Neked motivációt. Ez a kis könyv összefoglalja a motiváció miben létét, betekintést ad a motiváció, mint vezetés elméleti terület szakirodalmába és nem utolsó sorban segít abban, hogy megleld a saját hajtóerődet. Mert így lesznek a minden napjaid motiváltak.

1 500 Ft

Probléma megoldás TITKA

Gyakran érzed úgy, hogy a problémák csak jönnek és jönnek?  Szeretnél egy jó varázsigét amivel minden problémádra könnyedén megoldást lelnél? Ugyan varázsigét nem tudunk, de ebből a könyvből megismerhető lesz, hogy hogyan lehet könnyedén megoldásokat találni. Miért is van jelentősége a nézőpontoknak és gondolkodás módoknak. A könyv a megoldás kereső programmal együtt nyújt stabil minden napokba beépülő tudást. E-book Ha még gyakorlatibb ismeretekre vágynál akkor nézd meg ez a programunkat is:  Kiút a problémák útvesztőjéből

1 500 Ft

Szokások a segítőink

Gyakran érzed úgy, hogy a szokásaid "gúsba kötnek"? Számtalanszor próbáltál már új, jónak tűnő szokásokat kialakítani, de igazából nem sikerült?  Ennek nem kell így lennie a jövőben! A kiskönyv segítségével megértheted és elsajátíthatod, hogy hogyan is kezeljd a szokásaidat. Miért is jók? Hogyan is alakíthatók ki? Jó pár pozitív szemléletű, a csak lazán könnyedén életszemlélethez kapcsolódó konkrét szokás kialakításához is segítséget kapsz. A könyvben olvasottakat azonnal tudod használni! E-book 

1 500 Ft

Mesékkel könnyebb!

Mesék nem csak a gyerekeknek valók!  Ha nyomasztanak a minden napok akkor egy mese még a problémáid megoldásában is segíthet. Ehhez csak egy kicsit másként kell mesét nézned. Hogy hogyan azt megismerheted ebből a ki kiskönyvből.  E-book

1 500 Ft